Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Expedia: Απάντηση στους... αμφισβητίες με το "verified reviews"

Με ένα νέο χαρακτηριστικό, τις «επιβεβαιωμένες κριτικές», απαντάει η Expedia στη μεγάλη συζήτηση γίνεται εδώ και πολύ καιρό για τις κριτικές και τις αξιολογήσεις ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων από τους χρήστες των κορυφαίων portal, όπως το tripadvisor. Το τελευταίο διάστημα δε, το όλο ζήτημα…


…προσέλαβε και νομικές προεκτάσεις, καθώς υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις επιχειρήσεων που αμφισβήτησαν την αξιοπιστία κακών κριτικών που δέχθηκαν, όπως αντιστοίχως, άλλες επιχειρήσεις αμφισβήτησαν την αξιοπιστία εξαιρετικά θετικών σχολίων για συγκεκριμένα ξενοδοχεία.
Γενικώς και επειδή αποδείχθηκε πράγματι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι κριτικές προέρχονταν από άτομα με ποικίλες σκοπιμότητες και υπήρξαν και προσφυγές σε ένδικα μέσα, επικρατεί βαθύς προβληματισμός για το πώς μπορεί να διασφαλίζεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό η εγκυρότητα των κριτικών.
Η Expedia, παρουσίασε πρόσφατα σε ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Ασίας, ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό, ένας είδος πιστοποίησης των κριτικών που κάνουν χρήστες σε ξενοδοχεία και καταλύματα. Για να μπορεί ένας χρήστης να κάνει «verified reviews», θα πρέπει να είναι ταξιδιώτης που έκανε την κράτησή του μέσω της εταιρίας και να έχει επιβεβαιωθεί η διαμονή του από αυτήν.
Η νέα υπηρεσία φαίνεται ότι τυγχάνει πολύ θετικής ανταπόκρισης και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου