Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το νομοσχέδιο για θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό


Πολλά και διάφορα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού, με αρκετές λεπτομέρειες και νέες διατάξεις και ρυθμίσεις που απαιτούν προσεκτικότερη μελέτη, Αυτό κάνουμε, περιμένουμε και κάποια σχόλια από γνώστες της αγοράς...

...και προς το παρόν, πολύ συνοπτικά και βάσει της επίσημης θέσης, με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει:
  • Την ενίσχυση και ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού και όσων ασχολούνται με την δραστηριότητα αυτή επαγγελματικά και ως βασική τους απασχόληση. Ειδκότερα, προβλέπονται διατάξεις με τις οποίες γίνεται (με τη συμβολή των σχετικών επαγγελματικών ενώσεων) η εκκαθάριση του μητρώου από εικονικούς “επαγγελματίες” τουριστικών πλοίων αναψυχής, για να  επωφεληθούν παράνομα από τα ισχύοντα για τον κλάδο οικονομικά κίνητρα και ιδιαίτερα την μη πληρωμή Φ.Π.Α. και την απαλλαγή φόρου εισοδήματος.

  • Τη θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, του αλιευτικού τουρισμού, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους απασχολούμενους του τομέα να αναπτύσσουν παράλληλα με την αλιευτική ή υδατοκαλλιεργητική τους δραστηριότητα και δραστηριότητες καθαρά αλιευτικού τουρισμού που θα συνεισφέρει στο εισόδημά τους.

Για όσους το αναζητούν, ολόκληρο το νομοσχέδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου