Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ε.Ε.- Κίνα: Επίσημη πρώτη του visiteurope και...

...στο βάθος βελτιώσεις στις διαδικασίες visa


Η Ευρώπη είναι πια παρούσα και ηλεκτρονικώς και επισήμως, παρούσα στην μεγάλη αγορά της Κίνας. Ξέρετε, αυτήν που... “ανοίγει” ο Π.Γερουλάνος δύο χρόνια τώρα. Η Ευρωπαική Επιτροπή Τουρισμού (ETC) σε συνεργασία με την Ευρωπαική Επιτροπή παρουσίασαν την κινεζική έκδοση του...

...πανευρωπαικού portal visiteurope.com που βρίσκεται στον internetικό "αέρα" εδώ και λίγες μέρες.
Το portal, είναι ένα πρώτο μεγάλο στάδιο σέ ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προβολής της Ευρώπης συνολικά ως προορισμού στην κινεζική αγορά, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται εντός του 2012 με στοχευμένες ενέργειες και εκστρατείες προβολής, υπό τον τίτλο “Europe’s Ultimate Journeys”. 
Όλη αυτή η προσπάθεια, βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην έχει και μία παράμετρο τεχνικού χαρακτήρα, που δεν είναι άλλη από τη διαδικασία χορήγησης visa. Επ’ αυτού, υπήρξε πρόσφατα μία απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Ε.Ε. για περιορισμό του αριθμού αλλά και “εξορθολογισμού” του περιεχομένου των δικαιολογητικών τα οποία θα συνοδεύουν στο εξής τις αιτήσεις όσων Κινέζων πολιτών επιθυμούν να επισκεφθούν ευρωπαικούς προορισμούς.
Για να δούμε, γιατί αν αρχίσει η Ευρώπη να βλέπει σε κεντρικό επίπεδο τα προβλήματα με τις χορηγήσεις θεωρήσεων, τότε μπορεί να υπάρχει και σοβαρή ελπίδα ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου