Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ρωσία: "Ανάσα" για την αγορά οι διακοπές του Μαίου


Βάσιμες ελπίδες ότι θα τονωθεί το ενδιαφέρον γενικότερα των Ρώσων για ταξίδια διακοπών με αφορμή το παραδοσιακό διάστημα διακοπών στις αρχές και στα μέσα Μαίου, έχουν οι tour operators της ρωσικής αγοράς και αναφέρουν ότι η ζήτηση για τις συγκεκριμένες…


…περιόδους κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα και ανάλογα με τον προορισμό και τον tour operator, πλησιάζει τα επίπεδα του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι.
Ωστόσο, ο αριθμός των Ρώσων που επιλέγουν να συνδυάσουν τις δύο περιόδους και το διάστημα περίπου 10 ημερών που μεσολαβεί για να κάνουν ένα μεγαλύτερο ταξίδι διακοπών, γενικά είναι αρκετά μειωμένος σε σύγκριση με πέρυσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον ρωσικό τύπο, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι οι προορισμοί που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς και η Τουρκία, η οποία ωστόσο κινείται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, πλην της περίπτωσης του Biblio Globus ο οποίος φαίνεται ότι θέλει να της δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα και προωθεί δυναμικά νέα προιόντα και υπηρεσίες του ειδικά στην Αττάλεια.
Η επιβράδυνση του ρυθμού κρατήσεων για τη θερινή περίοδο που ξεκίνησε μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας και τροφοδοτείται και από τη διολίσθηση του ρουβλίου, έχει περιοριστεί μεν, αλλά εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τη ρωσική αγορά αυτό το διάστημα.
Καλή ζήτηση υπάρχει και για την Ταιλάνδη.
Ειδικά για τη χώρα μας, ο tour operator Pantheon, αναφέρει ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πελατών του εκδηλώνεται για την Κρήτη και ακολουθούν η Ρόδος και η Κέρκυρα.   
Πολύ καλά κινείται και η Κύπρος.
Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία, η οποία από αυτές τις μέρες ξεκίνησε την εφαρμογή του νέου συστήματος χορήγησης θεωρήσεων για είσοδο στη χώρα, αυστηρά μέσω ηλεκτρονικής visa και με διαβατήρια που έπρεπε να έχουν ισχύ τεσσάρων μηνών, την τελευταία στιγμή τροποποίησε το σχετικό πλαίσιο, παρέχοντας, κατ’ εξαίρεση μόνον για τους Ρώσους επισκέπτες, παράταση της ισχύος του νέου συστήματος μέχρι το τέλος του χρόνου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου