Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης: Εγκρίθηκε το ΕΣΧΑΣΕ της επένδυσης "Ιτανός Γαία"...

Με ευρεία πλειοψηφία - 34 υπέρ, 3 κατά, 4 απόντες - εγκρίθηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) «Ίτανος Γαία» για…

 
…την έκταση στο Τοπλού, δηλαδή για τη γνωστή μας και τόσο πολυσυζητημένη μεγάλη επένδυση της Minoan Group.
Φυσικά, η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο κράτησε πάνω από τρεις ώρες, καθώς όπως διαβάζουμε στο cretalive παρουσιάστηκαν και εξετάστηκαν αναλυτικά όλες οι πτυχές και παράμετροι της επένδυσης.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι προτεραιότητες που τέθηκαν και για τις οποίες ζητήθηκαν διασφαλίσεις ήταν πρωτίστως, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ακολούθως η υποδομή του γκολφ, το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην έκταση, η ζώνη προστασίας natura αλλά και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.
Προχθές,21 επαγγελματικοί και παραγωγικοί φορείς του Λασιθίου, τοποθετήθηκαν υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης, με ανοιχτή επιστολή τους προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας την αναπτυξιακή της διάσταση και τη σημαντική επίδραση που θα έχει συνολικά στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.
Από αυτά που μάθαμε εμείς, αυτό που φάνηκε καθαρά πλέον χθες είναι η συγκροτημένη και ρεαλιστική αντίληψη που υπάρχει στις κεφαλές της Περιφέρειας Κρήτης για τη σημασία του τουρισμού για την Κρήτη και την αναγκαιότητα υλοποίησης επενδύσεων τέτοιου χαρακτήρα και τόσο προσεγμένου σχεδιασμού.
Επόμενο βήμα, τώρα, θα είναι η σύνταξη του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, η έγκριση του από το ΣτΕ και η υπογραφή του, για να ανοίξει πλήρως ο δρόμος της υλοποίησης της επένδυσης.
Μίας από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις επενδυτικής και επιχειρηματικής “οδύσσειας” στη χώρα μας, τις τελευταίες δύο δεκαετίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου