Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Της Ημέρας: Δεν ξεμπλέξαμε με τις "επισκευές" της τρόικας...

Αγαπητό μου lobby,

όπως όλοι ξέρουμε, με την τρόικα δεν βγάζει άκρη, εύκολα κανείς. Ακόμα και τώρα που ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και σε όσα μπήκαν σε αυτό από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, υπήρχε συμφωνία ή έγκριση, τέλος πάντων…


…φαίνεται ότι δεν έχουμε ξεμπλέξει ακόμα.
Αυτό που πήρε το αυτί μου, είναι ότι στα δύο πιο επίμαχα σημεία που έχουν να κάνουν με τον τομέα τουρισμού, άμεσα ή έμμεσα, για τα οποία δόθηκε μάχη από πλευράς υπουργείου και φορέων, δηλαδή τις μισθώσεις και το ΞΕΕ (σύνδεση συνδρομής με Ειδικό Σήμα Λειτουργίας), έχουμε νέες γκρίνιες.
Για το πρώτο, όπως έχεις αποκαλύψει, η τρόικα θέλει πλήρη απελευθέρωση μισθώσεων. Να νοικιάζει, όποιος θέλει, ό,τι θέλει για όσο θέλει. Με τα χίλια ζόρια, κρατήθηκε το διάστημα ενός μήνα, για τον χαρακτηρισμό μίας μίσθωσης ως τουριστικής. Αλλά αυτό φαίνεται, δεν τους ικανοποιεί αν και το είχαν δεχθεί.
Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει μία τέτοια απελευθέρωση για την τουριστική αγορά και όχι μόνον. Γιατί αν θα μπορεί ο καθένας να νοικιάζει το σπίτι του, το διαμέρισμά του στην πολυκατοικία του, για όσο θέλει, από μία-δύο μέρες μέχρι όσο γουστάρει, η αναστάτωση που θα προκληθεί θα είναι… ανεκδιήγητη. 
Το θέμα είναι πως, κατά πως φαίνεται και στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν! 
Γκρίνια υπάρχει και για το άλλο θέμα, για το οποίο έγινε κυριολεκτικά “πόλεμος” μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτό του ΞΕΕ. Το οποίο ήδη πλήττεται με την κατάργηση της ενημέρωσης των τιμοκαταλόγων. Φαίνεται ότι οι πιέσεις για το υποχρεωτικό της συνδρομής θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα. Και πως ο χρόνος τρέχει αντίστροφα…
Τι να πω; 
Παραμένουμε στα… χαρακώματα.

Με αγάπη (θορυβημένη)
angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου