Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ρωσική αγορά: Κινήσεις σε τρία πεδία με προσδοκίες... "ανάστασης" της κίνησης

Κινήσεις και παρεμβάσεις σε τρία “μέτωπα” γίνονται αυτές τις μέρες με πρωταρχικό στόχο να τονωθεί η ζήτηση από τη ρωσική αγορά και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και οι οποίες οφείλονται κυρίως στην κατάσταση στην Ουκρανία και στην διολίσθηση του ρουβλίου. Κατ’ αρχάς, χθες, στη Μόσχα…


…η πολυμελής ελληνική αποστολή συναντήθηκε με 25 tour operators και μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, με όλους τους κορυφαίους παράγοντες της αγοράς, δίνοντας, σε πρώτη φάση, διαβεβαιώσεις ότι οι διαδικασίες θεωρήσεων, όχι απλώς δεν θα έχουν προβλήματα αλλά θα γίνουν και ακόμα καλύτερες.
Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε μία σειρά κινήσεων προβολής, τόσο από τον ΕΟΤ, όσο και από τον ΣΕΤΕ και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα νέα προιόντα που αναπτύσσονται και για τα οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως ο ιατρικός τουρισμός.
Μεταξύ των όσων αναφέρθηκαν, προέχει η επισήμανση πως κάθε Ρώσος που έχει λάβει βίζα Σένγκεν επισκεπτόμενος τη χώρα μας στο παρελθόν θα λαμβάνει βίζα πολλαπλών εισόδων διάρκειας από ένα έως τρία χρόνια. 
Όπως αναμενόταν, από την πλευρά τους οι ρωσικοί tour operators ζήτησαν μέσω ΣΕΤΕ από τους ξενοδόχους να προχωρήσουν σε μία πιο ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική προκειμένου να διευκολυνθεί η κάλυψη των απωλειών από την υποτίμηση του ρουβλίου.
Περισσότερες λεπτομέρειες, έχει το κατατοπιστικό ρεπορτάζ στην “Καθημερινή”, εδώ.
Το άλλο “μέτωπο”, είναι η διοργάνωση την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα του Forum του tour operator Labirint, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Le Grand Group of Companies και την Aegean. Στο forum συμμετέχουν πάνω από 1.000 πράκτορες (συνεργάτες του Labirint) και δημοσιογράφοι. Σε χθεσινή παρουσίαση της διοργάνωσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι η κίνηση από τη Ρωσία εμφάνιζε γενικά καλή αύξηση για φέτος, αλλά η μεγάλη υποχώρηση στο ρούβλι και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, την έχουν περιορίσει σημαντικά.
Ειδικά ως προς τον Labirint, επισημάνθηκε ότι ανέμενε αύξηση 35% για φέτος, αλλά τώρα οι εκτιμήσεις είναι για αύξηση 15%.
Το τρίτο πεδίο, είναι η διοργάνωση του μεγάλου Ελληνο-ρωσικού Συνεδρίου στο Ρέθυμνο, από τον Δήμου Ρεθύμνου και τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου, στις 24 και 25 Απριλίου, με τη συμμετοχή Ρώσων αξιωματούχων εκπροσώπων της ελληνικής τουριστικής αγοράς και της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη. Στόχοι του συνεδρίου είναι η ανάλυση θεμάτων όπως ο ποιοτικός ρωσικός τουρισμός, οι θεωρήσεις, οι υποδομές κ.ά.

Και αν θέλουμε και ένα “κερασάκι” σε όλα αυτά, την άλλη εβδομάδα, επίσης, διοργανώνονται στη Ρόδο τα… καλλιστεία της Ουκρανίας, “Queen of Ukrania”. Τα τελευταία χρόνια, συνηθίζεται να γίνονται στη χώρα μας, τα προημιτελικά και ημιτελικά του διαγωνισμού, αλλά φέτος λόγω της κατάστασης η Ρόδος θα φιλοξενήσει και τους τελικούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου