Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Travel Trade Athens 2014: Μία ουσιαστική και αποτελεσματική διοργάνωση

Με ιδιαίτερη επιτυχία - πάνω από 2.000 κατ’ ιδίαν συναντήσεις ξένων hosted buyers και ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων - ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του επαγγελματικού workshop Travel Trade Athens, που διοργανώνουν στην Αθήνα, ο…


…Δήμος Αθηναίων και το Athens Convention & Visitors Bureau, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης.
Το workshop, το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσέλκυσε φέτος 85 ξένους buyers, εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματίες από 22 χώρες και πάνω από 170 εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων από την πλευρά της προσφοράς, από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης λειτουργεί ουσιαστικά ως ένα μεγάλο και πολυεπίπεδο fam trip, με περιηγήσεις και ξεναγήσεις των ξένων προσκεκλημένων σε βασικά σημεία ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας καθώς και με συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που αναδεικνύουν την εμπειρία που μπορεί να έχει ένας επισκέπτης στην πόλη.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης παρουσιάζοντας τη διοργάνωση σε συνέντευξη τύπου σε έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και Bloggers, η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά στη διεθνή τουριστική αγορά, με αξιώσεις, με νέες προτάσεις, με εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν ενώ ταυτόχρονα, η πόλη εξελίσσεται και αναβαθμίζεται και σε επίπεδο υποδομών και αναπτυξιακών έργων. 
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2014 κατεγράφη μία εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις στην Αθήνα, σε ποσοστό 32,2% και πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων, φέτος, αναμένονται συνολικά 700.000 περισσότερες αφίξεις στην πρωτεύουσα.
Σήμερα, επίσης, διοργανώνεται διεθνής διάσκεψη με θέμα την “Αστική Ανάπτυξη και τον Τουρισμό Πόλεων”, και τη συμμετοχή διακεκριμένων ξένων ομιλητών και αξιωματούχων, καθώς και σημαντικών παραγόντων του ελληνικού τουρισμού.
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της ΕΑΤΑ Γ. Μπρούλιας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν για την τουριστική εικόνα και αγορά της Αθήνας διοργανώσεις όπως το Travel Trade Athens, καθώς συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη πλατφόρμας συνεργασιών και ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων. 
Τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων όσο και ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ, υπογράμμισαν την σημασία της επιτυχημένης διεκδίκησης από την Αθήνα – κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Δήμου και του Athens Convention & Visitors Bureau - της διοργάνωσης του TBEX EUROPE, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πρόκειται για την ετήσια παγκόσμια συνάντηση bloggers και travel writers, μία εξαιρετικά σημαντική και πολύ απαιτητική διοργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας θα βρεθούν στην Αθήνα πάνω από 1.000 ξένοι blοggers, που διεκδίκησαν οι περισσότεροι ανταγωνιστές μας.  

Εκ μέρους του διεθνούς φορέα διοργάνωσης του TBEX, η Conference Director κα Mary Jo Manzanares, εξέφρασε την ικανοποίηση των συντελεστών του TBEX για το επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών στην Αθήνα, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον συμμετοχής είναι, ήδη, έντονο και τόνισε τα μεγάλα πλεονεκτήματα προβολής που μπορεί να προσφέρει στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου