Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μόσχα: Τρίτο και καλύτερο, το workshop για τον Τουρισμό Υγείας

Mε τη συμμετοχή εκπροσώπων 114 ρωσικών εταιρειών του χώρου του τουρισμού Υγείας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Μόσχα το «Health Tourism in Greece». Ρώσοι facilitators, ασφαλιστικές εταιρείες και εκπρόσωποι κλινικών συναντήθηκαν με...

...15 ελληνικές επιχειρήσεις (κλινικές, facilitators, ξενοδοχεία και ασφαλιστική εταιρεία). 
Η ελληνική αποστολή αθροιστικά πραγματοποίησε περισσότερες των 400 b2b συναντήσεις. 
Η ημερίδα προβολής του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας στο πολυτελές ξενοδοχείο Metropol διοργανώθηκε από την Tourism Today με τη συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα και τον Σύνδεσμο Tour Operators της Ρωσίας (ATOR).      
Πρόκειται ουσιαστικά για την τρίτη εκδήλωση της Ελλάδας προώθησης του Τουρισμού Υγείας στη ρωσική αγορά, και ήδη οι Ρώσοι φαίνεται ότι αγκαλιάζουν το νέο αυτό ελληνικό «προϊόν», προοπτική που θα φανεί έντονα από το 2015, σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς.  
Στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε στο πλαίσιο του workshop, η Πρέσβειρα της Ελλάδας Δανάη Κουμανάκου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, επισημαίνοντας τη μικρή απόσταση Ρωσίας-Ελλάδας, αλλά κυρίως τη σχέση κόστους με τις πολύ καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στη χώρας μας, καθώς, όπως τόνισε, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό. 
Υπογραμμίζοντας επίσης το κλίμα της Ελλάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «O ήλιος και η θάλασσα από μόνα τους θεραπεύουν». 
Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού  (RosΤourism) Γκριγκόρι Σαρισβίλι απηύθυνε ένα πολύ φιλικό χαιρετισμό, τονίζοντας αφενός τις παραδοσιακές σχέσεις και τη μακρόχρονη φιλία των δύο λαών και αφετέρου ότι πλέον η Ελλάδα έπεισε για την ποιότητα που διαθέτει και στον κλάδο του Τουρισμού Υγείας. 
Αφού έπλεξε το εγκώμιο της χώρας μας, υπογράμμισε, ότι ο Ιατρικός Τουρισμός είναι μία νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού και «η Ελλάδα κάνει πολύ καλά που τον προωθεί». Παρότρυνε δε του Ρώσους να συνεχίσουν να επισκέπτονται τη χώρα μας.
Παρούσα στην ημερίδα ήταν και η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, εκπροσωπούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γ.  Δούνη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην διαχείριση από την Εταιρεία άνω των 70.000 ακινήτων, επεσήμανε την ύπαρξη πολλών ακινήτων τουριστικού ενδιαφέροντος, είτε παραθαλάσσια, είτε κοντά σε θρησκευτικά και ιστορικά  μνημεία, αλλά και αρκετά που προσφέρονται για χειμερινό τουρισμό. 
Ο κ. Δούνης στην παρουσία του τόνισε ότι από πλευράς Ιατρικού–Ιαματικού Τουρισμού διατίθενται άμεσα επτά ακίνητα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και ιαματικές πηγές, εκ των οποίων κάποια είναι προς πώληση και άλλα προς μακροχρόνια μίσθωση. 
Στις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Κεντρικού Συστήματος Υγείας Π. Λούσκος σημειώνοντας την ποιότητα των ελληνικών ιδιωτικών κλινικών της χώρας. 

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του και ο Α’ Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Δούμα και μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας Μιχαήλ Εμεργιάνοφ, ενώ από την Πρεσβεία μεταξύ άλλων παρευρέθη η Γενική Πρόξενος στη Μόσχα Ε. Μιχαλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου