Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μόναχο: Βράβευση μαθητών για το "Ελλάδα-τότε και σήμερα"

Μας αρέσουν πολύ αυτά: Με έπαθλο, ένα ταξίδι και διαμονή στην Ελλάδα των δύο πρώτων νικητών, πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, η βράβευση των μαθητών, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με θέμα «Ελλάδα- τότε και σήμερα». Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν… 


…από κοινού το γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, το Ίδρυμα "Παλλάδιον" και το Υπουργείο Παιδείας της Βαυαρίας και συμμετείχαν σε αυτόν γερμανοί μαθητές ουμανιστικών σχολείων της Βαυαρίας.
Με τη δράση αυτή ο Ε.Ο.Τ. επιθυμεί να προσεγγίσει τους νέους της Γερμανίας και να τους δημιουργήσει κίνητρα ώστε να ενασχοληθούν με τον αρχαίο και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, να εμπνευστούν απ΄ αυτόν και να αποτελέσουν τους μελλοντικούς πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, στους χώρους του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: αξιωματούχοι διευθυντές του Υπουργείου Παιδείας της Βαυαρίας, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, ο έλληνας συντονιστής εκπαίδευσης, γερμανοί και έλληνες εκπαιδευτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίων, Πρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας και συλλογικών φορέων του Μονάχου καθώς και ανταποκριτές ΟΜΜΕ.
Η Διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, Ε. Αϊβαλιώτου, συνεχάρη τους μαθητές και τόνισε ότι αυτή η δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση, όχι μόνο της  πολύχρονης Ελληνο-βαυαρικής φιλίας, αλλά και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών στην Ενωμένη Ευρώπη.
Η Πρόεδρος του Ιδρύματος "Παλλάδιο", Δρ Β. Τριάρχη, παρουσίασε αναλυτικά τον σχεδιασμό, τις δράσεις και τους στόχους του προγράμματος «Ελλάδα- τότε και σήμερα». Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, Σ. Γραμματά, και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Δρ. Rolf Kussl.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα 5 καλύτερα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Το έπαθλο για τους δύο πρώτους νικητές ήταν ένα ταξίδι και διαμονή στην Ελλάδα με τους γονείς τους, που προσέφερε ο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μαθητές παρέλαβαν δώρα και τιμητικές διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου