Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Νέο ειδησεογραφικό portal για τον τουρισμό


New... site in town! Φρέσκο, πρωτότυπο και με άποψη. Στον αέρα βρίσκεται από τις 23 Απριλίου 2014 το νέο ειδησεογραφικό portal για τον ελληνικό τουρισμό, με την ονομασία TornosNews.gr.  Και αν σας ξενίζει η ονομασία, αυτή προήλθε από το εύρημα ότι η αρχαία ελληνική λέξη τόρνος είναι αυτή που…


… «γέννησε» την έννοια του παγκόσμιου τουρισμού. Η λέξη τόρνος «έδωσε» αρχικά τη λατινική tornus και το ρήμα tornare και στη συνέχεια τις γαλλικές tour, tourisme, tourne, tournoi, που υιοθετήθηκαν αργότερα από την αγγλική και τις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου. Έτσι, το tour (=γύρος, περιοδεία) «βάφτισε» τον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως.
Το ΤornosΝews φιλοδοξεί να αποτελέσει την καθημερινή συντροφιά για το σύνολο των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στην τουριστική οικονομία της χώρας, αναδεικνύοντας τις «καλές πρακτικές» σε όλο το φάσμα τουριστικών δραστηριοτήτων, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις, στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα, δίνοντας το βήμα σε όλους για προτάσεις και παρατηρήσεις.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρισμός δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο κλάδο, καθώς συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Γι αυτό, εξ αρχής κάνουμε λόγο για τουριστική οικονομία. Το ΤornosΝews  φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία της τουριστικής οικονομίας στην ανάπτυξη της χώρας και στην απασχόληση, παρουσιάζοντας το σύνολο των κλάδων, ενώ οι συνδρομητές του θα λαμβάνουν καθημερινά Newsletter, με τις πιο σημαντικές ειδήσεις της επικαιρότητας. 
Το www.tornosnews.gr  δημιουργήθηκε από την εταιρεία City Contact. Στο δημοσιογραφικό σχήμα του ΤornosΝews επικεφαλής είναι ο επί σχεδόν 30 χρόνια τουριστικός συντάκτης Γιάννης Παπαδόπουλος, που πλαισιώνεται από καταξιωμένους τουριστικούς συντάκτες και ειδικούς συνεργάτες.
Η City Contact  είναι η εταιρεία που ανέπτυξε και διαχειρίζεται το σύστημα των Info Stand για την ενημέρωση των επισκεπτών, το οποίο εξυπηρετεί τα 220 καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Εκδίδει μια σειρά από εξειδικευμένες εκδόσεις όπως οδηγούς και χάρτες και διανέμει σχετικά έντυπα πληροφόρησης ανελλιπώς από το 1996. Ετησίως, διανέμονται δωρεάν μέσω των Info Stand στους επισκέπτες αυτών των περιοχών, περισσότερα από 2 εκατ. έντυπα. Περισσότερες πληροφορίες στο www.citycontact.gr
To 2004 δημιούργησε τα Athens Walking Tours, μια καινοτόμο τουριστική δραστηριότητα στην Αθήνα Περισσότερες πληροφορίες στο www.athenswalkingtours.gr
Καλή επιτυχία παιδιά και καλή δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου