Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Α. Ανδρεάδης για visa: "Επιτέλους, η Ε.Ε. κατάλαβε"!

«Επιτέλους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιλήφθηκε αυτό που προσπαθούμε επί χρόνια να εξηγήσουμε” δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ,  Ανδρέας Ανδρεάδης, με αφορμή την κατάθεση των προτάσεων της Ευρωπαικής Επιτροπής για τη visa, τονίζοντας ότι “έως σήμερα χάνονται κάθε χρόνο… 


δεκάδες εκατομμύρια δυνητικών επισκεπτών, δισ. Ευρώ έσοδα καi εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, διότι το σύστημα χορήγησης (visa) λειτουργεί γραφειοκρατικά και όχι προς όφελος των δυνητικών επισκεπτών και τελικά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. 
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, “μόνο η Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο 3-5 εκ. επισκέπτες λόγω του απαρχαιωμένου μοντέλου χορήγησης. Παραδείγματος χάριν, είναι δυνατόν το 2014 να μην υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής χορήγησης visa; Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ξεκινώντας τη σεζόν του 2014, με στόχο την επίτευξη νέου ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στη χώρα μας, χαιρετίζουμε την κατάθεση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διευκόλυνση χορήγησης visa Schengen”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκφράζει την ικανοποίηση του Συνδέσμου διότι οι προτάσεις βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με τις πάγιες θέσεις του ΣΕΤΕ σχετικά με το θέμα αυτό. Τόσο η μείωση της γραφειοκρατίας και του χρόνου επεξεργασίας της αίτησης, η δυνατότητα ηλεκτρονικής χορήγησης, όσο και η έκδοση visa πολλαπλών χρήσεων και θεώρησης περιοδείας (touring visa) θα αντιμετωπίσουν σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα. Έως ότου όμως οι προτάσεις αυτές υλοποιηθούν το 2015, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, “πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμεση εφαρμογή της οδηγίας που έχει δοθεί από τον Πρωθυπουργό τον Ιανουάριο 2014, αλλά δυστυχώς δεν έχει εφαρμοστεί έως σήμερα. Δηλαδή:  Πρώτη επίσκεψη στη χώρα: Χορήγηση visa μίας χρήσης εντός 48 ωρών. Δεύτερη επίσκεψη: χορήγηση πολλαπλής visa ενός έτους. Τρίτη επίσκεψη: χορήγηση πολλαπλής visa τριών ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου