Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Στη Ρωσία... με αγάπη!

“Ειδική αποστολή” στη Μόσχα, την επόμενη εβδομάδα, ετοιμάζεται πυρετωδώς από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΣΕΤΕ, με κύριο στόχο να περάσει με κάθε δυνατό και ξεκάθαρο τρόπο πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, εντός των ορίων της Συνθήκης Schengen να διευκολύνει περαιτέρω τις χορηγήσεις…




…θεωρήσεων προς τους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα.
Παράλληλα, θα τεθούν επί τάπητος τα βασικά ζητήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο την τουριστική αγορά σε σχέση με την εξέλιξη της κίνησης από τη Ρωσία και πέραν των δηλώσεων στα ΜΜΕ, θα γίνουν και επαφές με τους μεγαλύτερους tour operators.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Μ. Τετάρτη θα ξεινήσει στη Μόσχα ένας μεγάλος και εντατικός κύκλος επαφών και συνεντεύξεων σε κομβικά μέσα (π.χ. μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων) από την υπουργό Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδη, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο μας.
Επιπρόσθετα, θα γίνουν και συναντήσεις με υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης.
Από ελληνικής πλευράς, αυτό που επιχειρείται φέτος είναι να απλουστευθεί η διαδικασία για την έγκριση θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων και μεγάλης διάρκειας, κάτι που αναμένεται να ενθαρρύνει σημαντικά τη ζήτηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, το τελευταίο διάστημα, η ροή των κρατήσεων που είχε παγώσει μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την περαιτέρω διολίσθηση στο ρούβλι, φαίνεται να έχει επανέλθει σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς, αν και υστερεί ακόμα σε δυναμική, ανάλογα βεβαίως με τις προοπτικές που υπήρχαν.
Τον Μάρτιο, πάντως, ο αριθμός των θεωρήσεων που χορηγήθηκαν εμφάνιζε αύξηση γύρω στο 7% σε αντίθεση με τις κρατήσεις που κατέγραφαν μεγάλη μείωση.
Κύριο πρόβλημα παραμένει το θέμα της μεγάλης μείωσης στην ισοτιμία Ευρώ-ρούβλι, κατάσταση που έχει προκαλέσει σημαντικές επιβαρύνσεις και στους tour operators και στους πολίτες. Και είναι ένα θέμα αυτό, η διευθέτηση του οποίου, εναπόκειται περισσότερο στις σχέσεις και στις συνεργασίες μεταξύ των tour operators και των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά σε κάποια, άλλου χαρακτήρα, παρέμβαση.
Είδηση σε εξέλιξη, όλο αυτό, θα επανέλθουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου