Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αύξηση 12% στο εξωτερικό, μείωση 15% στο εσωτερικό!

Χαρακτηριστική της κατάστασης που διαμορφώνεται στην τουριστική αγορά της χώρας φέτος, ως προς τον εισερχόμενο ή εξερχόμενο
και τον εσωτερικό τουρισμό
είναι η εικόνα που αναδεικνύεται μέσα από τα αποτελέσματα 9μήνου της Aegean.


Η επιβατική κίνηση παρουσίασε συνολικά μείωση 3% με την εταιρεία να μεταφέρει συνολικά 4,9 εκατομμύρια επιβάτες. Η ανάπτυξη των τελευταίων ετών στο δίκτυο εξωτερικού ωριμάζει με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 2,4 εκατομμύρια επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2009.
Αντίθετα, στο εσωτερικό, η μείωση της αγοραστικής δύναμης του έλληνα καταναλωτή έγινε έντονα αισθητή με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της κίνησης κατά 15% στους 2,5 εκατομμύρια επιβάτες.
Το τρίτο και εποχικά πιο ισχυρό τρίμηνο του έτους, συνέβαλε στο σημαντικό περιορισμό των ζημιών που δημιουργήθηκαν το πρώτο εξάμηνο.
Η βελτίωση του αποτελέσματος ήλθε κυρίως από την ανάκαμψη της ζήτησης στις γραμμές εξωτερικού, που παράλληλα με την είσοδο στην Star Alliance, βοήθησε να καλυφθούν οι επιπτώσεις από την σημαντική αύξηση του κόστους καυσίμων.
Στο εσωτερικό δίκτυο αντίθετα υπήρχε σημαντική υποχώρηση της ζήτησης και των ναύλων, ακόμα και στην παραδοσιακά ισχυρή καλοκαιρινή περίοδο.
Ως προς τους απόλυτους αριθμούς, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 466,2 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 3%. Το καθαρό αποτέλεσμα εννεαμήνου διαμορφώθηκε σε ζημιά 1,9 εκ. ευρώ προ φόρων, ενώ μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 8,4 εκ. ευρώ λόγω της επιβάρυνσης από φόρους ύψους 6,6 εκ. ευρώ που σχετίζονται κυρίως με την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στη χρήση του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου