Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Στις ΔΕΚΟ προς... "σφαγή" και ο ΕΟΤ;

Από πότε ο ΕΟΤ θεωρείται ΔΕΚΟ; Θα τρελαθούμε τελείως; Σάλο έχει προκαλέσει, βεβαίως, από χθες, η σειρά δημοσιευμάτων που συγκαταλέγει τον Οργανισμό μεταξύ των...

...προβληματικών ΔΕΚΟ, τις οποίες έχει «στοχοποιήσει» η Τρόικα, απαιτώντας απολύσεις, περικοπές και άλλα πολλά και διάφορα «μέτρα προσαρμογής».
Οι πληροφορίες αυτές και τα σχετικά δημοσιεύματα δημιούργησαν νέα ένταση στον Οργανισμό και αναστάτωση μεταξύ των υπαλλήλων, οι Σύλλογοι των οποίων ζήτησαν έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΤ Νικόλα Κανελλόπουλο.
Η συνάντηση έγινε και όπως μάθαμε συζητήθηκαν και ειπώθηκαν πολλά, κυρίως γύρω από το μέλλον του ΕΟΤ και τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ.
Αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε είναι ότι ο πρόεδρος του ΕΟΤ ανέφερε τις προσωπικές του θέσεις περί αναδιοργανωμένου πλην ισχυρού και ενιαίου ΕΟΤ αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να υλοποιήσει τις αποφάσεις του υπουργού, όποτε αυτές οριστικοποιηθούν.
Ο ιικές μας πληροφορίες, όπως σας αναφέραμε και χθες, είναι ότι παρατηρείται μια ασυνήθιστη κινητικότητα στο ΥΠΠΟΤ. Μαθαίνουμε ότι οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στον ΕΟΤ έχουν ζητηθεί από τον Π. Γερουλάνο, μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ υπάρχει και μια «ανοικτή» συζήτηση με τον Γ. Ραγκούση για το θέμα των Περιφερειών.
Αυτό που ανησυχεί πια τους υπαλλήλους στον ΕΟΤ είναι το αν θα υπάρξει κάποιου είδους διαβούλευση πριν τις τελικές αποφάσεις, όπως είχε δεσμευτεί ο Π. Γερουλάνος ή αν απλά θα βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων...
Για την ιστορία, πάντως, ο ΕΟΤ ουδέποτε υπήρξε ΔΕΚΟ, ενώ μια σχετική πρόβλεψη που υπήρχε στον Ν. 2414/96, ποτέ δεν εφαρμόστηκε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου