Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εβδομάδα εξελίξεων (και... φημών) στον ΕΟΤ

Μετά τα χαμόγελα και τις κοινωνικό-πολιτικο-επιχειρηματικές επαφές στη Θεσσαλονίκη, επιστροφή στα «δύσκολα», αυτήν την εβδομάδα, ως προς τον ΕΟΤ. Όπου,

νέο γύρο σχολίων, συζητήσεων και σύγχυσης προκαλούν οι δηλώσεις Σαχινίδη χθες στο «Βήμα» για τις ΔΕΚΟ και τους φορείς του Δημοσίου οι οποίοι είτε θα «κλείσουν», είτε θα συγχωνευτούν, είτε θα υποστούν σημαντικές μειώσεις αποδοχών οι υπάλληλοι τους κοκ.
Και αυτό, γιατί το ότι κάποιοι, στην κυβέρνηση ή στην Τρόικα, περιλαμβάνουν τον ΕΟΤ στις ΔΕΚΟ, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση.
Και σαν να μην έφθαναν αυτά, φούντωσαν το Σαββατοκύριακο οι φήμες για «επιθετικές παρεμβάσεις» και «ραγδαίες αλλαγές» (υπήρξε αυτή η φράση σε τίτλο δημοσιεύματος) στο σχήμα του ΕΟΤ, επιδεινώνοντας και φορτίζοντας το όλο κλίμα.
Ως προς τις δηλώσεις Σαχινίδη, επειδή τέθηκε το θέμα του ότι δεν εντάχθηκαν κάποιες ΔΕΚΟ στον προϋπολογισμό, ο ΕΟΤ δεν έχει τέτοιο θέμα, αν και το κονδύλι που προβλέπεται είναι μειωμένο κατά περίπου 3 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με πέρυσι.
Ούτως ή άλλως, οι Σύλλογοι υπαλλήλων του ΕΟΤ αποφασίζουν σήμερα για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων τους, ενώ ακούμε ότι προχώρησαν ή θα προχωρήσουν σήμερα επίσης και σε μια ύστατη προσπάθεια για συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο.
Είτε γίνει ή όχι η συνάντηση αυτή, πάντως, την εβδομάδα αυτή θα έχουμε εξελίξεις αλλά και νεότερα και από το «μέτωπο» των ένδικων μέσων... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου