Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ξανά στον αέρα τα super jumbo μετά τα προβλήματα

Η επανάληψη των πτήσεων  των «υπέρ-αεροπλάνων» αναμένεται να αποκαταστήσει μέρος της χαμένης αξιοπιστίας προς το Α380  και να προσφέρει κάποια ανακούφιση στην Airbus αλλά και στην κατασκευάστρια των προβληματικών κινητήρων Rolls-Royce αν και...

η τελευταία δε φαίνεται να αποφύγει τις αποζημιώσεις για τη διακοπή των πτήσεων.

Τις πτήσεις τους επρόκειτο να επαναλάβουν από χθες δύο από τα έξι Α380 της Quantas, τρεις εβδομάδες μετά το πρόβλημα που εμφάνισε ο κινητήρας του αεροσκάφους στη διάρκεια της πτήσης Σιγκαπούρη - Σίδνεϊ και οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου.
Η απόφαση έπεται εξονυχιστικού ελέγχου της κατάστασης των αεροσκαφών από την αυστραλιανή εταιρία σε συνεργασία με τις Airbus και Rolls-Royce.
Τα προβλήματα που παρουσίασαν, προσφάτως, τα  αεροσκάφη “ναυαρχίδες” Α380 και Dreamliner, προκάλεσαν «πανικό» στην Airbus και στη Boeing, καθώς τα ερωτηματικά για την ασφάλεια τους πληθαίνουν καταφέρνοντας πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία τους.
Θυμίζουμε ότι η Quantas είχε καθηλώσει τα αεροσκάφη της τύπου Α380 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την αυστραλιανή εταιρία ο ένας στους δύο κινητήρες Trent 900 των διώροφων Airbus Α380 έπρεπε να αντικατασταθεί.
Παράλληλα και η Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα προχωρούσε σε αντικατάσταση των κινητήρων σε ένα από τα Α380 καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πάλι, η Boeing ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις δοκιμαστικές πτήσεις του νέου μοντέλου της 787, προκειμένου να διαλευκάνει τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε πυρκαγιά εν πτήσει που κατέστησε επιτακτική την αναγκαστική προσγείωσή του στο Τέξας. Μέχρι σήμερα, ο κατασκευαστικός όμιλος δεν έχει αναφέρει εάν το συμβάν, που σημειώθηκε στο ένα από τα έξι δοκιμαστικά αεροσκάφη, θα καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα παράδοσής τους.
Το 787 έχει έως σήμερα υποστεί αρκετές τεχνικές περιπλοκές διαφόρων τύπων. Θύμα όλων αυτών των αστοχιών, είναι η ιαπωνική εταιρία All Nippon Airways (ANA), στην οποία επρόκειτο να γίνει η πρώτη παράδοση τον Φεβρουάριο, καθώς πλέον η παραλαβή θα καθυστερήσει κατά δύο μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου