Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη συμφωνία Thomas Cook με Intourist

Ήταν επόμενο ότι μετά τον TUI και τον Kuoni, ο Thomas Cook θα διερευνούσε τρόπο στρατηγικής τοποθέτησης του στη ρωσική αγορά. Και μάλλον βρήκε τον καλύτερο, προχωρώντας σε συμφωνία,

με τον τουριστικό οργανισμό VAO Intourist, με τον οποίο θα δημιουργήσει κοινό επιχειρηματικό σχήμα, έναντι 45 εκατ. δολαρίων, σε πρώτη φάση.
Ο Intourist που ελέγχεται κατά 66% από τον όμιλο Sistema και κατά 34% από την κυβέρνηση της Πόλης της Μόσχας, θα συνεισφέρει στο σχήμα όλο το τμήμα tour operating και το δίκτυο διανομής λιανικής (ταξιδιωτικά γραφεία), το οποίο απλώνεται σε περίπου 80 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
O Thomas Cook θα έχει πλειοψηφικό πακέτο 50,1% και εντός των επομένων πέντε χρόνων θα μπορεί να εξαγοράσει και το υπόλοιπο μερίδιο.      
Θυμίζουμε ότι ο μεν TUI είχε προχωρήσει προ λίγων μηνών σε στρατηγική συμφωνία με τον tour operator VKO και ο Kuoni με τον Megapolus.
Κινήσεις που καταμαρτυρούν τη μεγάλη σημασία που προσδίδουν οι κορυφαίοι tour operators στη ρωσική αγορά και στις προοπτικές της για την επόμενη δεκαετία, τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου