Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Δεύτερες σκέψεις για τον ΦΠΑ;

Είναι πια θέμα ημερών να αποκαλυφθεί το σχέδιο της κυβέρνησης ως προς την αύξηση του ΦΠΑ και ενώ μέχρι και πριν από λίγες μέρες, οι ενδείξεις και τα μηνύματα ότι τελικά θα...

...πηγαίναμε στη λύση της μείωσης του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής, επιλογή που θα έδινε σημαντική "ανάσα" ανταγωνιστικότητας στις τιμές του τουριστικού μας πακέτου, κάποιες τελευταίες πληροφορίες «δείχνουν» ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο για αυτήν την απόφαση.
Φαίνεται ότι υπό το  βάρος των νεότερων, αρνητικών στοιχείων για την εξέλιξη των βασικών μεγεθών, όπως τα έσοδα και τις δαπάνες, το έλλειμμα και τις ανάγκες του προϋπολογισμού, στο υπουργείο Οικονομικών, επανεξετάζουν τα δεδομένα.
Σύμφωνα με τα οποία (δεδομένα), τα περίπου 150 εκατ. Ευρώ που, όπως μαθαίνουμε, εκτιμάται ότι «κοστίζει» η μείωση του ΦΠΑ στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, αυτή τη στιγμή αξιολογείται διαφορετικά από ό,τι είχε αποτιμηθεί πριν από λίγο καιρό.
Η αλλαγή αυτή στην στάση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης έχει θορυβήσει, εκ νέου, τους τουριστικούς φορείς που βρίσκονται πάλι αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση του ΦΠΑ σε όλες τις τουριστικές υπηρεσίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου