Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Της Ημέρας (Οταν ο Παύλος άκουσε για τον Γιώργο...)

Αγαπητό μου Lobby,
Ενδοκυβερνητικό «δάκτυλο» βλέπουν κάποιοι πίσω από τον εκνευρισμό του Π. Γερουλάνου την περασμένη Παρασκευή στη Philoxenia. Πολύ συζητήθηκε και σχολιάστηκε, όπως ανέφερες το Σάββατο, η απρόσμενη και απρόκλητη «έκρηξη» του υπουργού στη συνέλευση των Ξενοδόχων.

Και όσοι ήταν παρόντες, συζητούσαν ότι η διάθεση του Π. Γερουλάνου την Παρασκευή δεν είχε καμία σχέση με εκείνη που είχε την Πέμπτη. «Νύχτα με την μέρα» σχολίαζαν.
Γιατί; Φαίνεται ότι μια από τις αιτίες που χάλασαν τη διάθεση του την ημέρα εκείνη, ήταν το ότι θα περίμενε μεγαλύτερη διασύνδεση του ονόματος του με το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ, από τα ΜΜΕ. 
Περίμενε ότι θα του πίστωναν την επιτυχία σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και όταν διαπίστωσε ότι αυτό δεν συνέβη, ενοχλήθηκε, όπως ήταν λογικό. Ειδικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα ορισμένες μεγάλες εφημερίδες και κανάλια...
Ενόχληση που εξελίχθηκε σε εκνευρισμό διότι πιθανότατα άκουσε αυτό που ακούσαμε και εμείς, ότι δηλαδή, για τον όλο τρόπο χειρισμού του θέματος, υπήρξαν κάποιες σχετικές... «συστάσεις» προς πολλά και διάφορα μέσα, από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. 
Ο οποίος - όλως τυχαίως; - εμφανίστηκε από ορισμένα media ως ο «εμπνευστής» και υπεύθυνος της μείωσης. Κάτι που δεν ισχύει, φυσικά ενώ θα πρέπει να σας θυμίσουμε μια περίεργη απάντηση που είχε δώσει σε μία ακόμα πιο περίεργη ερώτηση που του είχε γίνει στο Λονδίνο ( εδώ ).
Είναι άλλωστε κοινό μυστικό εντός και κτός κυβέρνησης, ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου, διαφωνούσε με το μέτρο αυτό. Πιέσθηκε, όμως, προφανώς και από τον πρωθυπουργό ΓΑΠ ενώ δεν έχασε και κάθε "επιχείρημα" όταν έγινε γνωστό ότι συμφωνεί και η Τρόικα... 
Πέραν αυτού, όμως, ακούσαμε ότι υπήρχαν και κάποιες άλλες απόψεις, από άλλη πλευρά του επικοινωνιακού επιτελείου, σύμφωνα με τις οποίες, το όλο θέμα έπρεπε να κρατηθεί σε «χαμηλούς τόνους» για να μην προκαλούνται αντιδράσεις από άλλους κλάδους και τομείς.
Το σίγουρο είναι ότι μεταξύ των δύο υπουργών υπάρχει, τελευταία, μία « πολύ ωραία ατμόσφαιρα»...
Με αγάπη (συναδελφική)
angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου