Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Μια υπόθεση από τα παλιά (έβγαλε και Δήμαρχο)...

«Μνήμες» πολλές, κυρίως πολιτικές, «αφύπνισε» η είδηση της διαταγής διακοπής των εργασιών κατασκευής κατοικιών σε έκταση στο Πόρτο Καρράς από την πολεοδομία Πολυγύρου Χαλκιδικής. Διότι όλοι, λίγο –πολύ, θυμούνται την «υπόθεση Πάχτα», που τον Ιανουάριο του 2004 είχε

προκαλέσει σάλο και έντονες αναταράξεις τότε στην κυβέρνηση Σημίτη.
Για όσους δεν θυμούνται ακριβώς, με τροπολογία του τότε υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας την οποία συνυπέγραφαν άλλοι εννέα Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχε επιχειρηθεί ο αποχαρακτηρισμός μεγάλης έκτασης, περίπου 17.000 στρεμμάτων στο Πόρτο Καρράς.  
Τέλος πάντων.
Η συγκεκριμένη κίνηση της Πολεοδομίας έγινε αφορμή για πολλά δημοσιεύματα ενώ η ίδια η εταιρία, η Τεχνική Ολυμπιακή προχώρησε σε μακοσκελέστατη ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η ανέγερση των 516 κατοικιών το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να υλοποιήσει, όταν οι οικονομικές και λοιπές συνθήκες το επιτρέψουν, εντάσσεται σε μακροχρόνιο επενδυτικό πρόγραμμα για την κατασκευή εξοχικών - τουριστικών κατοικιών στο Πόρτο Καρράς.
Κάποιοι είδαν ακόμα και προεκλογικές σκοπιμότητες, καθώς η απόφαση βγήκε πριν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, στις οποίες συμμετείχε και ο περί ου ο λόγος πολιτικός, ο οποίος μάλιστα εξελέγη και... Δήμαρχος στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου