Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μείωση ΦΠΑ: κερδήθηκε μία μάχη, ο αγώνας συνεχίζεται


Μία κρίσιμη μεγάλη μάχη κερδήθηκε αλλά ο «πόλεμος» για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Αυτό είναι το μήνυμα που περνούν από χθες οι βασικοί τουριστικοί φορείς της χώρας, επικροτώντας βεβαίως, από την μία πλευρά, τη βαρύνουσας σημασίας απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής, αλλά υπογραμμίζοντας, από την άλλη πλευρά, ότι τα προβλήματα και οι ανάγκες του ελληνικού τουρισμού και των τουριστικών επιχειρήσεων είναι ακόμα πολλές και σε εκκρεμότητα.
Το μέτρο δεν αποτελεί φυσικά σε καμία περίπτωση «δώρο» της κυβέρνησης προς τον τουριστικό κόσμο, δεν αποτελεί ούτε καν «παραχώρηση» και όποιος κυβερνητικός αξιωματούχος ή άλλος πολιτικός το εκλαμβάνει ως τέτοιο, κάνει μεγάλο λάθος.
Πρόκειται για μία "κατάκτηση". Ένα καθαρά αναπτυξιακό μέτρο, το πρώτο που λαμβάνει η υφιστάμενη κυβέρνηση και είναι και η πρώτη, μεγάλη, ουσιαστική και χρήσιμη παρέμβαση ειδικά για τον τομέα Τουρισμού ύστερα από 13 μήνες γενικής πολιτικής «νηνεμίας»...
Η μείωση του ΦΠΑ στον ύπνο δεν είναι μία κίνηση που ωφελεί μόνον τα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα καταλύματα. Η υπηρεσία ύπνου είναι η θεμελιώδης υπηρεσία του τουρισμού και μέσω αυτής «κτίζεται» το σύνολο του τουριστικού μας προϊόντος και στη συνέχεια διαχέεται προς κάθε τουριστική δραστηριότητα, προς κάθε άλλη κλαδική ή επιχειρηματική κατεύθυνση.
Το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ σε όλες τις βασικές τουριστικές υπηρεσίες, κοντά στα ελκυστικά επίπεδα των ανταγωνιστών μας, το οποίο άρχισαν να προβάλουν και οι φορείς που εκπροσωπούν άλλους κλάδους από χθες, παραμένει «ενεργό» και παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης και τουριστικών κλάδων.
Επομένως, έγινε μία σημαντική αρχή για την ενίσχυση και «επανεκκίνηση» του τουρισμού.
Και όλοι περιμένουν τη συνέχειά της και όχι μία νέα περίοδο παρατεταμένης πολιτικής «ανομβρίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου