Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ανησυχία και σύγχυση για τις διατάξεις του Ν. 3766

Αναστάτωση προκαλεί σε ολοένα και μεγαλύτερο, πλην αδιευκρίνιστο ακόμα, αριθμό ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων οι οποίοι έσπευσαν πέρυσι να ενταχθούν στις ρυθμίσεις...

...για την λειτουργική τακτοποίηση των επιχειρήσεων τους, καταβάλλοντας τα σχετικά ποσά, η εισήγηση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας της διάταξης του Ν. 3766/2009 για τα πρόστιμα και τις άλλες διοικητικές κυρώσεις.
Η παραπομπή της υπόθεσης, λόγω της αντισυνταγματικότητας, να κριθεί και πάλι από την αυξημένη σύνθεση του ΣτΕ, επιτείνει την ανησυχία και την σύγχυση, καθώς είναι πολλές οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που, ήδη, επικαλέστηκαν τη σχετική διάταξη ενώ είναι και  αρκετές οι περιπτώσεις που ακόμα δεν έχουν εκδικαστεί οι σχετικές υποθέσεις.
Και αυτή την στιγμή, ουδείς γνωρίζει και μπορεί να πει με σαφήνεια και ακρίβεια, ούτε πότε θα υπάρχει οριστική απόφαση επί του θέματος, ούτε πως θα εφαρμοστεί τυχόν απόφαση επιβεβαίωσης της αντισυνταγματικότητας...
Βάσει του Ν. 3766/2009 όσες διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα κ.λπ.) έχουν επιβληθεί για οποιονδήποτε λόγο σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έπρεπε να καταργηθούν με την ισχύ του – τον Νοέμβριο του 2009 – όπως επίσης έπρεπε να καταργηθούν και οι εκκρεμούσες δίκες που αφορούν την επιβολή των διοικητικών αυτών κυρώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου