Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Διακομματική συναίνεση σε "συμβόλαιο" προστασίας του τουρισμού

Μία ασυνήθιστη ίσως και σπάνια για την πολιτική μας πραγματικότητα «πρόθεση συναίνεσης» εκφράστηκε απόψε στη Γενική Συνέλευση της ΕΞΑΑ. Ξεκίνησε από πρόταση της Όλγας Κεφαλογιάννη για ένα «συμβόλαιο καλής πίστης και συνεργασίας», μεταξύ των…

…πολιτικών κομμάτων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κοινωνικών εταίρων, ούτως ώστε, σε περιόδους και μέρες διαδηλώσεων και διαμαρτυριών, να προστατεύεται ο τουρισμός ακόμα και με λήψη συγκεκριμένων μέτρων αν χρειαστεί.
Τέτοια είναι για παράδειγμα η πρόβλεψη λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με προσωπικό ασφαλείας, όταν απεργούν οι εργαζόμενοι. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει στα ρυμουλκά, όταν οι εκεί απεργούντες εργαζόμενοι εμποδίζουν την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά.
Στην πρόταση ανταποκρίθηκε ανεπιφύλακτα, χωρίς εμφανή πολιτικό ελιγμό ή άλλη σκοπιμότητα, ο Π. Γερουλάνος, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των δυνάμεων της αγοράς θα μπορούσε πραγματικά να θεμελιώσει μία νέα προσέγγιση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Πέραν της συναίνεσης μεταξύ των δύο πολιτικών ενώπιον… ακροατηρίου, βεβαίως, απομένει να δούμε και το επόμενο, πρακτικό, βήμα αυτής (της συναίνεσης)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου