Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

«Μαύρες σημαίες» σηκώνουν στον ΕΟΤ

Βαθαίνει το «χάσμα» μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ και των υπαλλήλων του ΕΟΤ και είναι σαφές, πλέον, ότι περνάμε στη φάση της ρήξης. Επικαλούμενοι τη συνεχιζόμενη «σιγή» της πρώτης, ως προς τα σχέδιά της για τον Οργανισμού, οι...


...Σύλλογοι πραγματοποιούν σήμερα προειδοποιητική στάση εργασίας και συγκέντρωσης στο κτίριο του ΕΟΤ. 
Η "σταγόνα που ξεχίλισε το ποτήρι", ήταν κατά τα φαινόμενα η φερόμενη ένταξη του Οργανισμού μεταξύ των 17 προβληματικών ΔΕΚΟ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντίδραση και η διαμαρτυρία των υπαλλήλων εκφράζει την συντριπτική πλειονότητά τους ενώ η σημερινή κινητοποίηση υποστηρίζεται δια-παραταξιακά.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό του πόσο σοβαρή είναι η όλη κατάσταση ότι οι υπάλληλοι δεν διστάζουν να θίξουν και την στάση των μεγάλων τουριστικών φορέων.
Η ανακοίνωση των Συλλόγων έχει ως εξής:
«Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων και Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ, μετά από κοινή σύσκεψη ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ: Τον συντονισμό της δράσης τους για Κοινό Αγώνα   κατά της «ένοχης» σιωπής της Πολιτικής Ηγεσίας του Τουρισμού, της απουσίας «καθαρής» πολιτικής για τον ΕΟΤ και της αδιαφορίας της Διοίκησης για την υποστήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, της αξιοπρέπειάς τους και του κύρους του Οργανισμού, από ύποπτα δημοσιεύματα και αίολες κατηγορίες!
Όλο αυτό το δυσάρεστο κλίμα της αποτυχίας, της επικείμενης καταστροφής του ΕΟΤ, της καλλιέργειας μιας επερχόμενης λεηλασίας, των κομματιών του ΕΟΤ, που για χρόνια και χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις δεν τα «έδωσαν», δεν «πρόλαβαν» ίσως; Οι σημερινές θα τα «δώσουν» θα «προλάβουν»;
Ας μας απαντήσουν λοιπόν ξεκάθαρα!
Ας μας απαντήσουν και αυτοί που περιμένουν και επεξεργάζονται τον διαμοιρασμό των κομματιών του ΕΟΤ!
Τους γνωρίζουμε! Γνωρίζουμε ότι ΣΕΤΕ θέλει την Διαφήμιση, ότι το Ξ.Ε.Ε θέλει την Πιστοποίηση και ότι οι περιφερειάρχες θέλουν την Αδειοδότηση και την Εποπτεία της Αγοράς!
Ας πάρουν θέσεις και ας απαντήσουν στα Μ.Μ.Ε οι πολιτικές ηγεσίες του Τουρισμού, αν ο ΕΟΤ είναι προβληματική ΔΕΚΟ και όχι Ν.Π.Δ.Δ (δηλαδή Δημόσιος Τομέας) .Ας απαντήσουν πόσα χρωστάει και κυρίως πως και γιατί τα χρωστάει!
Εμείς, οι Συνδικαλιστικοί Σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ, έχουμε απαντήσει στη συνείδησή μας! Θα απαντήσουμε δε και στις Πολιτικές Ηγεσίες και στην Κοινή Γνώμη με άμεσες, δυναμικές ενέργειες-κινητοποιήσεις των μελών μας και διαβήματα, όπου δει, για να σώσουμε τον πολύπαθο ΕΟΤ από «αποφασισμένους» ή «έτοιμους από καιρό», πολιτικούς, επαγγελματίες, και άλλους ενδιάμεσους!
Γι΄αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ αύριο 18/11 όλους τους εργαζόμενους, σε προειδοποιητική στάση εργασίας – άμεση ενημέρωση, στην είσοδο του κτιρίου Τσόχα 7, από τις 10:00 έως 13:00 μ.μ . για τις εξελίξεις στον ΕΟΤ!
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΠΛ/ΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΟΤ»
Ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο και ύφος, εξέδωσαν νωρίτερα, η ΔΑΚΕ ΕΟΤ και η ΠΑΣΚΕ ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου