Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Ησυχία» δεν έχει ο sir Stelios, θέλει και... easyHoliday

Τη δική του online ταξιδιωτική εταιρία φαίνεται ότι σχεδιάζει ο ιδρυτής της EasyJet, sir Στέλιος Χατζηιωάννου, κίνηση που τον τοποθετεί σε ευθύ ανταγωνισμό με την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην οποία παραμένει μέτοχος.



Λίγο καιρό μετά τον διακανονισμό του με τη διοίκηση του ομίλου, βάσει του οποίου συμφώνησε να επιτρέψει την αποκλειστική χρήση της επωνυμίας easyJet από την εταιρία με αντάλλαγμα το 0,25% των εσόδων της για μία δεκαετία, ο sir Stelios κοινοποίησε την πρόθεσή του να προωθήσει τη δική του επιχείρηση με την ονομασία easyHoliday.
Υπό τους όρους της συμφωνίας με την EasyJet, ωστόσο, ο Χατζηιωάννου δεν μπορεί να ιδρύσει ανταγωνιστική εταιρία για 12 μήνες.
Ο ίδιος, όμως, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Daily Telegraph τόνισε ότι το portal που θα προσφέρει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και φθηνά δωμάτια ξενοδοχείων θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2011.
Η είδηση, αυτή, αναμένεται να επισκιάσει σε κάποιο βαθμό την παρουσίαση των σχεδίων της easyJet για επέκταση των δικών της τουριστικών επιχειρήσεων, της easyJet Holidays, δηλαδή, και της κοινοπραξίας με την lowcosttravel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου