Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ενδοκυβερνητικό "κίνημα" κατά μεταφοράς αρμοδιοτήτων...

Κλιμακώνονται οι πιέσεις και εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια για τις αλλαγές που επιβάλλει ή προβλέπει ο «Καλλικράτης» και ιδίως για την μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες. Στο ΥΠΠΟΤ, μπορεί ο...

...Π. Γερουλάνος να έχει τοποθετηθεί δημοσίως ότι δεν συμφωνεί με την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και τη «γίγαντωση» των τελευταίων, ειδικά στην περίπτωση του Τουρισμού, αλλά  φαίνεται ότι τώρα πια πρέπει να υποστηρίξει τις θέσεις του αυτές απέναντι στον Γ. Ραγκούση.
Είναι γνωστό και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι εδώ και μήνες υπήρξαν και φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν πιέσεις για μεταβίβαση στις Περιφέρειες αρκετών αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ, πιέσεις που "υποστήριξαν" - ας το πούμε έτσι - και ο γ.γ. Γ. Πουσσαίος (σφόδρα δε...) και ο υφυπουργός Νικητιάδης (ασθενέστερα και ως ένα σημείο αυτός...).
Φαίνεται, όμως, επίσης, ότι υπάρχει γενικότερο θέμα εντός της κυβέρνησης με τον «Καλλικράτη» και τις αρμοδιότητες που πρέπει να μεταβιβαστούν στις Περιφέρειες, καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν έχουν ανταποκριθεί σε αντίστοιχα αιτήματα.
Οι δικές μας πληροφορίες, πάντως, λένε ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο, θα έχουμε εξελίξεις για το ζήτημα αυτό.
"Χαμός", βέβαια, γίνεται και με το θέμα του Τουρισμού στις Περιφέρειες, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακόμα εντελώς "θολό" το τοπίο και ελάχιστοι γνωρίζουν πως θα λειτουργήσουν μηχανισμοί και διαδικασίες. 
Αυτό, όμως, είναι ένα ξεχωριστό, τεράστιο ζήτημα με το οποίο θα ασχληθούμε ιδιαιτέρως σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου