Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Χρυσοί Σκούφοι 2011: στο... τραπέζι και η θέση της γαστρονομίας στον τουρισμό


Τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας βραβεύτηκαν την Κυριακή το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής και στα 18 χρόνια που δίδονται τα βραβεία από το Αθηνόραμα, είδαμε για πρώτη φορά την ηγεσία...

...του τουρισμού – για την ακρίβεια του ΕΟΤ – να στηρίζει και να υποστηρίζει τόσο ένθερμα τον θεσμό αυτόν και κατά προέκταση την ελληνική κουζίνα, κατατάσσοντας την στις πρώτες θέσεις των κινήτρων επιλογής προορισμού από τους τουρίστες.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος παρέδωσε δύο Χρυσούς Σκούφους, στο καλύτερο των καλύτερων και ο γ.γ. του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος απένειμε το βραβείο σε μια ακόμη κατηγορία.
Η δημιουργός του Αθηνοράματος Άννυ Ηλιοπούλου δεν μάσησε τα λόγια της, βροντοφωνάζοντας ότι «περί τα 6 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν το 2010 την Ισπανία, μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν την κουζίνα της, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια χρονιά ότι οι επενδύσεις της χώρας στο γαστρονομικό τουρισμό έπιασαν τόπο. Μιλάμε για το 20% του συνόλου.
Μάλιστα ο καλύτερος σεφ της χώρας χρίστηκε από τον αρμόδιο υπουργό, Πρέσβης του Τουρισμού, και συμμετέχει στην διαφημιστική καμπάνια της χώρας. Ποτέ δεν είδαμε την επίσημη ελληνική πολιτεία να κάνει τίποτα, σε μια χώρα όπως την Ελλάδα, που η γαστρονομία της ξεκίνησε 2.500 χρόνια πριν…», συμπλήρωσε με παράπονο η κα Ηλιοπούλου.
Στη συνέχεια οι καλεσμένοι δοκίμασαν τις πιο... «κακοποιημένες» από τα εστιατόρια ελληνικές συνταγές, όπως μουσακά, γεμιστά και χωριάτικη που διάσημοι Έλληνες σεφ είχαν δημιουργήσει με το δικό τους τρόπο. 
Είδαμε τον πρόεδρο και τον γ.γ. του ΕΟΤ να μένουν μέχρι το τέλος και να συζητούν με όλο τον κόσμο. Κυρίως άκουγαν. 
Για να δούμε τι θα βγάλει η... κατσαρόλα.
cosmogirl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου