Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Διαβάσαμε (Εξοχική κατοικία, τουριστική κατοικία: Δόθηκε και η επικοινωνιακή "πάσα")


Ποικιλοτρόπως χρήσιμο το θέμα στο «Βήμα της Κυριακής» για τις εξοχικές κατοικίες. Αφενός μεν συμπληρώνει την εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα για τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για εξοχική και τουριστική κατοικία (έχει σημασία η διάκριση), αλλά λειτουργεί και...

...ως έμμεση επιβεβαίωση ότι το οικονομικό επιτελείο έχει πειστεί για το εγχείρημα και πήρε τις αποφάσεις του, εν γνώση ή ακόμα και με την έγκριση, του πρωθυπουργού.
Το «κενό» που προκύπτει εδώ, βέβαια, για τους γνωρίζοντες, είναι η παράμετρος Μπιρμπίλη (και το «σύστημα» αυτής) και βάσει των ενδείξεων και των πληροφοριών που υπάρχουν μέχρι τώρα, ζητούμενο δεν είναι αν θα πρέπει να συμφωνήσει ή όχι – αυτό θεωρείται μάλλον πεπερασμένο σε αυτό το στάδιο – αλλά το πως ακριβώς θα αντιδράσει έναντι μίας ειλημμένης απόφασης και προ τετελεσμένου γεγονότος.
Το άλλο ζήτημα που θα μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες, οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές των εξοχικών κατοικιών, όπως αυτές σχεδιάζεται να αναπτυχθούν σε ειδικά χωροθετημένες περιοχές και συγκεκριμένες εκτάσεις.
Σημειώστε ότι η τουριστική κατοικία, δηλαδή οι κατοικίες που θα συνδυάζονται με ξενοδοχειακή υποδομή και τουριστικές επενδύσεις, θα εντάσσεται στο γενικό αυτό πλαίσιο.
Ολόκληρο το δημοσίευμα, εδώ .
Προσέξτε, επίσης, την αναφορά σε «εξωτερικούς συνεργάτες» και «πρόσωπα που κατέχουν τα ζητήματα ιδιοκτησίας». 
Θυμηθείτε, τέλος και κάποιες λίγο παλαιότερες αναρτήσεις μας, εδώ και εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου