Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

"Επαναφορά" (μερική...) για τουριστική κατοικία και "απόσυρση"


Επανέρχεται, διστακτικώς και εμμέσως, στην επικαιρότητα το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού αλλά και οι ειδικές ρυθμίσεις πολεοδομικού χαρακτήρα για τα ξενοδοχεία και την τουριστική κατοικία.

Σχετικές πληροφορίες επί των θεμάτων αυτών άρχισαν να κυκλοφορούν – όπως στο δημοσίευμα του «Έθνους» εδώ – αλλά μάλλον απηχούν περισσότερο μία προσπάθεια από το ΥΠΕΚΑ και τον Ν. Σηφουνάκη ειδικότερα, να προκαταλάβει τις ρυθμίσεις που προτείνει το ΥΠΠΟΤ.
Ιδίως σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις για την "απόσυρση" και την κατεδάφιση ή αλλαγή χρήσης ξενοδοχείων και φυσικά για τις "μικτές" ή "σύνθετες" επενδύσεις τουριστικής κατοικίας σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές υποδομές και υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ακόμα ανταλλάσσονται απόψεις και παρατηρήσεις επί σχεδίων, βρισκόμαστε πολύ μακριά, χρονικά, από τα πιο οριστικά κείμενα.
Ωστόσο, λόγω των εξελίξεων μετά τη Σύνοδο Κορυφής ως προς τα ανταλλάγματα που πρέπει να προσφέρει η Ελλάδα μεταξύ των οποίων τα 50 δισ. Ευρώ σε αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση περιουσίας, ενδέχεται να προχωρήσει η υπόθεση λίγο πιο γρήγορα.
Αν σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω, μάλλον είναι λόγω αυτού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου