Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Επερώτηση Ν.Δ. για Τουρισμό: Τα "τσιτάτα" και το (ελαφρώς) "τσητωμένο" κλίμα


Εντάξει, δεν ήταν και το καλύτερο απόγευμα Δευτέρας που έχει περάσει ο Π. Γερουλάνος το χθεσινό. Η συζήτηση της επερώτησης 25 βουλευτών της Ν.Δ. για τον τουρισμό και την τουριστική πολιτική στη Βουλή εξελίχθηκε σε...

...ένα μικρό “ματς” πολιτικών αντιπαραθέσεων και ανέδειξε και νέο πολιτικό σλόγκαν: τα... “τσιτάτα”!
Αυτό αντέτεινε κάποια στιγμή στον υπουργό η τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. Ολγα Κεφαλογιάννη – “μας έρχεστε συνέχεια με τα ίδια ‘τσιτάτα’ αλλά δεν απαντάτε επί της ουσίας” του είπε – όρος που στη συνέχεια υιοθετήθηκε και από τους υπόλοιπους ομιλητές και εμφανώς έκανε τον Π. Γερουλάνο να... “τσητωθεί” και να σηκώσει και αυτός τους τόνους.
Άλλα αποσπάσματα διαλόγου που σταχυολογήσαμε (ήταν και μία συζήτηση τριών ωρών, έτσι;):
“Χρησιμοποιούσατε τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού ως τόπους εξορίας των στελεχών του κόμματός σας” είπε ο Π. Γερουλάνος. Η Ο. Κεφαλογιάννη θεώρησε επ’ αυτού, ότι ο υπουργός βρίσκεται σε τόπο... “διπλής εξορίας” (“προφανώς κάνετε προβολή αυτών που ααισθάνεστε”) ενώ ο Α. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι ο τελευταίος υπουργός Πολιτισμού της Ν.Δ. είναι σήμερα πρόεδρος του κόμματος και του... ευχήθηκε να έχει την ίδια εξέλιξη.
Παρέμβαση- σφήνα (κάτι σαν guest star surprise) έκανε και και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Το πιο πλήρες ρεπορτάζ που βρήκαμε μέχρι στιγμής, θα το βρείτε εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου