Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ποιοί (θα) είναι οι ξένοι σύμβουλοι και πως θα... προκύψουν;


Πολλά ακούτε και διαβάζετε αυτές τις μέρες για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά θα προσθέσουμε και εμείς μία παράμετρο με μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμα μεγαλύτερο παρασκήνιο. Έχει να κάνει με συμβούλους.

Όχι συμβούλους ως πρόσωπα, αλλά τους εξειδικευμένους οίκους και τις εταιρείες που θα έπρεπε να έχει επιλέξει η κυβέρνηση ως συμβούλους για τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις.
Έχετε διαβάσει ή ακούσει κάτι για ξένους συμβούλους που θα αναλάβουν το δύσκολο και τόσο σύνθετο έργο των σχεδιαζόμενων αποκρατικοποιήσεων, εκτός από μερικά ονόματα που κυκλοφορούν αορίστως;
Μάλλον όχι. Μόνο για τις ελληνικές Τράπεζες ακούμε και τα διάφορα περί «καλαθιών» ακινήτων και άλλα παρεμφερή.
Οι ξένοι σύμβουλοι που είναι; Θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει προ πολλού η διαδικασία επιλογής τους.
Μόνο που οι ιθύνοντες νόες του οικονομικού επιτελείου, συνειδητοποίησαν ότι για να επιλεγούν και να προσληφθούν οι σύμβουλοι, βάσει της Κοινοτικής νομοθεσίας, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα αρκετών μηνών, ίσως και κοντά στον έναν χρόνο!
Και σύμφωνα με πληροφορίες μας, πήγαν και έθεσαν το θέμα στην Κομισιόν. Και έγινε φυσικά, «της κακομοίρας» για να το πούμε λαϊκά, καθώς ως μοναδική λύση αυτή τη στιγμή, προβάλλονται, τι άλλο, οι απευθείας αναθέσεις. Εν ολίγοις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας εκεί κατέληξαν. Να ζητήσουν "πράσινο φως" για απευθείας αναθέσεις. 
Εν αναμονή, λοιπόν, τίνι τρόπω θα προκύψουν και θα επιλεγούν οι σύμβουλοι των αποκρατικοποιήσεων...
Εδώ θα είμαστε (πρώτα ο Θεός...). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου