Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Mega vs fimotro: Άρχισε "πόλεμος" εναντίον blogs


Ήταν επόμενο ότι η καθεστηκυία τάξη των μεγάλων media αργά ή γρήγορα θα έχανε την ψυχραιμία της και θα «κτυπούσε». Με δύο αγωγές συνολικά τεσσάρων εκατομμυρίων τα βασικά στελέχη και οι σχολιαστές του Mega channel...

...στράφηκαν εναντίον του blog fimotro και του δημοσιογράφου Γ. Παπαγιάννη, τον οποίο θεωρούν ως διαχειριστή του, επειδή προ ημερών είχε διενεργήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία με θέμα «ποιος δημοσιογράφος γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση».
Όπως έχουμε πει πολλές φορές, θεωρούμε ότι το blogging, έτσι όπως εξελίχθηκε στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει και αναδείξει σημαντικές εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης, που ξεφεύγουν από το συμβατικό μοντέλο του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
Αυτό, όπως και να το κάνουμε, ενοχλεί τα μεγάλα και μη εκδοτικά συγκροτήματα καθώς σε πολλές περιπτώσεις και για αυξανόμενη μερίδα του αναγνωστικού και του τηλεοπτικού κοινού, έχει κλονίσει την αξιοπιστία τους.
Είναι σαφές ότι ο «πόλεμος» εναντίον των blogs έχει ξεκινήσει και μαίνεται και προφανώς και το επόμενο διάστημα να έχουμε ανάλογες κινήσεις από την πλευρά των συγκροτημάτων και των εκφραστών τους.
Κατά την άποψή μας, κάθε blog θα πρέπει να έχει έναν «επώνυμο» διαχειριστή, ένα πρόσωπο που θα αναλαμβάνει κάποιον βαθμό ευθύνης, αν χρειαστεί.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι αγωγές εκατομμυρίων από προβεβλημένους δημοσιογράφους εναντίον ενός ιντερνετικού χώρου, τον οποίο, τυπικά κανείς τους δεν «αναγνώριζε», αλλά όλοι παρακολουθούσαν, πάει την υπόθεση σε ένα εντελώς διαφορετικό και «επικίνδυνο» επίπεδο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου