Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τουριστική κατοικία και επενδύσεις: Ήγγικεν η ώρα για τομές (ή για ενδοκυβερνητικές παλινωδίες;)

Μία κάποια σχετική «αναστάτωση» την περιμέναμε, αποκαλύπτοντας τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για την τουριστική κατοικία και τις τουριστικές επενδύσεις την Τετάρτη. Τέτοια… «ταραχή», όμως, σε υπουργο-πολιτικό-επιχειρηματικό επίπεδο, όχι! Τα...  

...τηλέφωνα «άναψαν» και μεταξύ υπουργών και υφυπουργών και γενικών γραμματέων (ορισμένοι ήταν και στην Αμερική και ήταν και... χαράματα) και μεταξύ επιχειρηματιών και υπουργών και μεταξύ επιχειρηματιών. Μέχρι και διακομματικές συνομιλίες μεταξύ βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών για ανταλλαγή πληροφοριών και σχολιασμό έγιναν, μαθαίνουμε.
Τα νεότερα που έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι το ζήτημα αυτό έχει, ήδη, συζητηθεί σε στενό κυβερνητικό κύκλο, είναι εν γνώσει - πλην ανεπισήμως και σε γενικές γραμμές - της Τρόικας και πολύ, πολύ σύντομα, θα υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις και οι τελικές κατευθύνσεις προς τους αρμόδιους και συναρμόδιους υπουργούς.
Είπαμε και επιμένουμε: Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ζητούμενο παραμένει το κατά πόσο μπορεί η κυβέρνηση, συνολικά, να αξιοποιήσει κάποιες σημαντικές ευκαιρίες που δίνονται προκειμένου να προχωρήσουν ορισμένες θεσμικές και διαρθρωτικές «τομές».
Κατά τα άλλα, ως προς την αναστάτωση που προκαλέσαμε και σε ό,τι μας αφορά, μόνον… ΕΔΕ δεν ζήτησαν (ορισμένοι) για να βρουν ποιος μας έδωσε τις πληροφορίες για τις ρυθμίσεις.
Σιγά βρε παιδιά, λες και βγάλαμε το σκάνδαλο… «Siemens ΙΙ»!
Άλλωστε. σας έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό: Πρώτον, ποτέ δεν θα ξέρετε – ειλικρινά, ακόμα και εμείς δεν έχουμε πλήρη εικόνα - που βρίσκεται κάποιο «μάτι» ή κάποιο «αυτί» του tourism lobby.
Δεύτερον, γνωστοί είμαστε, δεν είμαστε άγνωστοι, ούτε… «αλεξιπτωτιστές» στην τουριστική αγορά. Και καμιά εικοσαριά χρόνια τώρα, κυκλοφορούμε παντού και όλο αποκαλύψεις κάνουμε, από όποιο «βήμα» και αν βρεθούμε.
Τώρα που είμαστε και πιο ελεύθεροι και πιο ανεξάρτητοι θα σταματήσουμε;
Υπήρξε, άλλωστε, μία, έστω, εβδομάδα, τον τελευταίο χρόνο που να μην βγήκαν στοιχεία και πληροφορίες εδώ, που να μην υπήρχαν πουθενά αλλού;
Επομένως, ψυχραιμία, "we are all in it together"…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου