Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΕΣΑμεΑ κατά Π. Γερουλάνου για το πρόγραμμα υπηρεσιών σε Μουσεία


“Μέτωπο” με τη Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία, άνοιξε η παρουσίαση και οι αναφορές του Π. Γερουλάνου στη Βουλή σχετικά με τον πρόγραμμα αναβάθμισης των υπηρεσιών επισκεπτών στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. Σε μία ιδιαίτερα σκληρή επιστολή...

...το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί τον υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει το Πρόγραμμα, να συνεργαστεί με την Ε.Σ.Α.μεΑ. για τη σύνταξη ενός σοβαρού, μεθοδικού επιχειρησιακού προγράμματος για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τουρισμό, βασισμένου στις συνταγματικές επιταγές, την εθνική νομοθεσία και το πλαίσιο που θέτουν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικές.
«Το εθνικό αναπηρικό κίνημα δε θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των θεσμικά κατοχυρωμένων μέτρων που υποστηρίζουν το δικαίωμα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί πλέον άμεση ανάγκη την υλοποίηση της συνάντησης μαζί σας που διεκδικεί από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας!”, αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να αναφέρει ότι το Πρόγραμμα αυτό είναι κατ’ ουσίαν  Πρόγραμμα αναχρονιστικό που καταστρατηγεί με βίαιο τρόπο θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.  
«Η προσβασιμότητα αποτελεί δια νόμου ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και όχι ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, όπως ανακοινώθηκε στην Βουλή, ότι εντάσσεται στο νέο Πρόγραμμα.
Η Συνομοσπονδία τονίζει έντονα ότι αυτό το Πρόγραμμα ουσιαστικά μετατρέπει «μια θεσμικά κατοχυρωμένη ΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ και ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, η οποία μάλιστα θα εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα μόνο σε 10 χώρους, τους μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα και τα μνημεία της UNESCO»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου