Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΟΤ: Με 3-2 για τις κρίσεις, το "μπαλάκι" στο ΥΠΕΣ

Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΟΤ όχι απλώς δεν κατέληξε σε απόφαση αλλά παραπέμπει το όλο θέμα σε ερώτημα προς το αρμόδιο τμήμα...

...του υπουργείου Εσωτερικών, για το αν δύναται να κριθούν ή όχι ως διευθυντές στελέχη του Οργανισμού τα οποία αναφέρονται στα πορίσματα των ελέγχων των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. 
Υπήρχαν δύο απόψεις, μία βάσει της οποίας θα πρέπει να μην κριθούν εφόσον τους επιρρίπτονται από τα πορίσματα διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες και η άλλη, βασει της οποίας πρέπει να κριθούν κανονικά εφόσον δεν έχουν προκύψει δοικητικές ή πειθαρχικές ποινές, δεν έχει επιβληθεί άλλη ποινή και δεν έχει τελεσιδικήσει καμία υπόθεση.
Η σχετική απόφαση του Συμβουλίου ήταν να εξαιρεθούν των κρίσεων, αλλά με ψήφους 3-2, ενώ όπως μας εξηγούν, ο Δημοσιουπαλληλικός κώδικας απαιτεί ομοφωνία. 
Οπότε αποφασίστηκε η υποβολή, υπηρεσιακώς, ερωτήματος στο υπουργείο Εσωτερικών.
Το οποίο, αν κρίνουμε γενικώς από τους χρόνους του Δημοσίου, σημαίνει “Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι”, με τον Μάιο εν προκειμένω να αποτελεί βάσιμο χρονικό προσδιορισμό. 
Εκτός βέβαια αν σπεύσει κανείς... ανυπόμονος να “πιέσει” λίγο τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου