Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο υπουργός, ο Αρμένης σύμβουλος και το... "αστροπελέκι" που ανέλαβε το “ρουσφέτι”...


Για το πως γράφεται η ιστορία στην Ελλάδα, κάτι έχουμε αρχίσει να υποψιαζόμαστε, αλλά για την επικαιρότητα, διαρκώς βρισκόμαστε προ εκπλήξεων! Μόλις μάθαμε, λοιπόν, από απολύτως αξιόπιστη “πηγή” και σχεδόν αυτόπτη μάρτυρα της υπόθεσης, τι πραγματικά έχει συμβεί με...

...τον νεαρό Chris Uragian και την  εταιρία CC&C Advisors η οποία βρέθηκε στο προσκήνιο της δημοσιότητας εξαιτίας της πρόσληψής της με απευθείας ανάθεση ως συμβούλου “για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων”.
Ξέρετε ότι όταν ασχολούμαστε με θέμα που δεν ανήκει στην ευρύτερη τουριστική θεματολογία, είτε μας κεντρίζει σχολιαστικά, είτε έχουμε πέσει πάνω σε καλή “πηγή” και πληροφορία. 
Το θέμα των συμβούλων, του πως αυτοί θα επιλεγούν και του “επεισοδίου” με την Ε.Ε. γενικότερα το “σηκώσαμε” επειδή έχουμε κάποιες πολύ καλές πληροφορίες. Και ως προς αυτό, επιμένουμε και θα επιμείνουμε, ψάχνοντας.
Η συγκεκριμένη υπόθεση του 30χρονου Uragian, μας "τρέλανε" και εμάς, μόλις μάθαμε σχετικά. 
“Μα είναι δυνατόν;” αναρωτιώμασταν και εμείς, όπως και πόσοι άλλοι Ελληνες.
Από την άλλη πλευρά, όμως, μας φάνηκε τόσο παιδαριωδώς... “σκανδαλώδης” που δεν μπορούσαμε να τη χωνέψουμε.
Και ψάξαμε. Και βρήκαμε, κατά ευτυχή συγκυρία, έναν άνθρωπο που “έζησε” την ιστορία αυτή από κοντά και από “μέσα”.
Και τελικά, αν είναι έτσι τα πράγματα, απλά βρισκόμαστε ενώπιον μίας ακόμη πτυχής του προσσφιλούς μας ελληνικού κρατικού σουρεαλισμού, αν και υπάρχουν και κάποια ψίγματα πολιτικο-κομματικής ίντριγκας.
Ο νεαρός Αρμένης, λοιπόν, είναι όντως ένας χαρισματικός και ως εκ τούτου πολλά υποσχόμενος σύμβουλος επί διαδικασιών αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, κυρίως στα concesssions (συμβάσεις παραχώρησης), με θητεία στη Διεθνή Τράπεζα και προυπηρεσία σε ανάλογα προγράμματα, κυρίως σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Καυκασίας.
Με κάποιο τρόπο και για κάποιο λόγο, όπως αμέτρητοι άλλοι συνεργάτες, σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων, βρέθηκε κοντά στον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επίσης για κάποιο λόγο εκτίμησε τις ικανότητες του και θέλησε να τον προσλάβει ως σύμβουλό του
Τόσους έχει, ήθελε έναν ακόμα. 
Και έδωσε σχετικές οδηγίες σε υφιστάμενό του, τον οποίο ας μην κατονομάσουμε προς το παρόν και με τον οποίο, ούτως ή άλλως, ο Uragian θα είχε στενή συνεργασία.
Η αλληλουχία που μας απασχολεί σήμερα, ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός έχει βρετανική υπηκοότητα και δεν ήταν δυνατόν να προσληφθεί σε σχετική θέση. 
Κάποιος έριξε τη φαεινή ιδέα να «πεταχθεί» στη Μ. Βρετανία, να ιδρύσει μία εταιρεία – την πιο απλή μορφή – και στη συνέχεια να ανατεθεί σε αυτήν την εταιρία ένα έργο συμβούλου.
Τι πιο απλό και σύνηθες, για όσους γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργούν τα υπουργεία και οι κυβερνήσεις δεκαετίες τώρα. Πόσο χρήμα ατελείωτο, έχει μοιραστεί έτσι σε πάσης φύσεως εταιρείες και εταιρειούλες, με απευθείας αναθέσεις ή πρόχειρους διαγωνισμούς, όλα αυτά τα χρόνια; 
Και τα 50.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, αναλυόμενα, όντως, αντιστοιχούν σε έναν (καλό) μισθό συμβούλου.
Κάποιος άλλος, όμως, μετά – ένας «grande... κόπανος» και πραγματικό "αστροπελέκι", κατά λέξη από την πηγή μας - είχε την πιο φαεινή ιδέα να προσληφθεί αυτή η εταιρία μέσω της... Δ.Ε.Α.Α., του κύριου οργάνου για τις Αποκρατικοποιήσεις!
Τέλη Φεβρουαρίου, όλα αυτά και φυσικά τώρα που έχει «φουντώσει» το όλο θέμα των 50 δισ. και των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν, ήρθε και «έδεσε» η υπόθεση και ο  Chris, βρέθηκε πρωτοσέλιδο και ερώτηση στη Βουλή!
Από... ρουσφέτι του υπουργού, μέγα σκάνδαλο! Και άντε τώρα να ξεμπλέξει. Και αυτός και ο υπουργός...
Περιττό δε να αναφερθεί αυτό που συζητείται ευρέως στα πολιτικά και κομματικά γραφεία, ότι η αποκάλυψη (ε, δεν ήθελε και πολλή προσπάθεια...) δεν είναι παρά μία ακόμη "έκφραση" της... μεγάλης αγάπης και εκτίμησης που τρέφουν τελευταία για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, συνάδελφοι και «σύντροφοί» του. Και κάποιοι άλλοι, πιο προχωρημένοι, "βλέπουν" ακόμα και καλοστημένη "παγίδα".
Ελλάς, το μεγαλείο σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου