Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μεταξύ μας: Η μισθοδοσία δεν περιλαμβάνεται στα διαθέσιμα...


Μεταξύ πολλών άλλων, στη Βουλή προχθές έγινε έγιναν αναφορές και στα υψηλά διαθέσιμα που είχε πέρυσι ο ΕΟΤ, «κλείνοντας» το 2009. Και υπήρξε και διάσταση απόψεων (κάτι σας είπαμε τώρα, ε;) μεταξύ Π. Γερουλάνου...

...και Ο. Κεφαλογιάννη για το γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τα διαθέσιμα αυτά για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών του Οργανισμού προς τα ΜΜΕ.
Ο υπουργός απάντησε ότι «τι θέλατε να κάνουμε να δίναμε τους μισθούς του ΕΟΤ για διαφήμιση;» υποστηρίζοντας ότι τα διαθέσιμα στο τέλος του χρόνου συμπεριλαμβάνουν και τη μισθοδοσία.
Μεταξύ μας, δεν είναι έτσι τα (λογιστικά) πράγματα. Στα διαθέσιμα στο τέλος του οικονομικού έτους μπορεί να συνυπολογίζονται άλλοι κωδικοί, αλλά σε καμία περίπτωση η μισθοδοσία. Αν ανατρέξει στην απόφαση που υπέγραψε ο ίδιος πριν περίπου 15 μέρες (αρκετά καθυστερημένα δε) για τη μισθοδοσία του ΕΟΤ για το 2011, θα το καταλάβει.
Από την άλλη πλευρά, ας μην προσπερνάμε πολύ εύκολα το γεγονός ότι μέχρι να δεσμευτεί η πίστωση για τη μισθοδοσία του ΕΟΤ στην αρχή του χρόνου, μπορεί και να συνέβη αυτό ακριβώς: κάποια από τα χρήματα που προορίζονται για την προβολή, π.χ. από το Καζίνο της Πάρνηθας, μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή μισθών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου