Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ρυθμίσεις για τουριστικές επενδύσεις: Ξεκινήσαμε τη... δημόσια διαβούλευση


Φαίνεται πως οι αναρτήσεις μας για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΠΟΤ για τις τουριστικές επενδύσεις και την τουριστική κατοικία, οδήγησαν σε πρώιμη έναρξη της... δημόσιας διαβούλευσης...

... με τους φορείς και τα άλλα υπουργεία τα οποία έχουν συναρμοδιότητα.
Επισήμως, το ΥΠΠΟΤ δεν σχολιάζει, δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για τις ρυθμίσεις αν και σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, το οριστικό σχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο.
Ενα σχέδιο που κυκλοφορεί και ισχυρίζονται και ορισμένοι επιχειρηματίες ότι το έχουν στα χέρια τους, δεν είναι το τελικό, αλλά παρόλα αυτά, περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις. Ωστόσο, τα τηλέφωνα έχουν "ανάψει", όπως είπαμε, μεταξύ υπουργών και συνεργατών τους καθώς και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που προσπαθούν να ενημερωθούν για τις ρυθμίσεις, ύστερα από πιέσεις που δέχονται από πολλούς ενδιαφερόμενους, μεταξύ των οποίων και... βουλευτές!
Δύο νεότερα έχουμε να προσθέσουμε σήμερα. Πρώτον, ότι το σχέδιο νόμου είναι πολύ καλά προετοιμασμένο, καθώς για κάθε νέα ρύθμιση που εισάγει, υπάρχει παραπομπή σε υφιστάμενη νομοθεσία, την οποία είτε τροποποιεί, είτε συμπληρώνει.
Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι το σχέδιο από άποψη νομοθετικών διαδικασιών είναι πολύ καλά μελετημένο...
Δεύτερον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, υπό τον διακριτικό τίτλο «Επιφάνεια» που θα παρουσιαστεί αναλυτικά σύντομα, θα έχει συμπληρωματικές προβλέψεις και για το θέμα της τουριστικής κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου