Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

"Ξέσπασμα" Κ. Μπρεντάνου για τις εκθέσεις και τους "παρατρεχάμενους"


Αίσθηση κάνει στον τουριστικό κόσμο ένα άρθρο “ξέσπασμα” του προέδρου της Συνομοσπονδίας επιχειρηματιών ενοικιαζομένων δωματίων, Κώστα Μπρεντάνου, με αφορμή τις τουριστικές εκθέσεις και το ποιοί συμμετέχουν σε αυτές. “Ξέσπασμα”...

...με σκληρή γλώσσα και πολλούς αποδέκτες.
Το άρθρο του Κ. Μπρεντάνου, με τίτλο “Το πάρτι της σπατάλης στις διεθνείς εκθέσεις συνεχίζεται” έχει ως εξής:
Σε κάθε τουριστική έκθεση που διεξάγεται στο εξωτερικό, η Ελλάδα γίνεται περίγελος από το μεγάλο αριθμό παρατρεχάμενων, πολιτικών, αιρετών αξιωματούχων των δήμων και των περιφερειών και πληθώρα υπαλλήλων, που παριστάνουν τους «ειδικούς» στη χάραξη  της στρατηγικής μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού.
Οι άνθρωποι δε βάζουν μυαλό και συνεχίζουν, με περισσή υποκρισία, να κοροϊδεύουν τους πολίτες ότι δήθεν στις εκθέσεις που παρευρίσκονται προσφέρουν υπηρεσίες για το συμφέρον τους.
Αλήθεια, γιατί δε μας λέτε κύριοι, είδατε και από άλλες χώρες τόσους πολλούς παρείσακτους, όσο εσείς, να γυροφέρνουν τα περίπτερα της έκθεσης χωρίς καμιά αρμοδιότητα;
Προφανώς και όχι, διότι οι άλλες χώρες δεν επιτρέπουν σε αναρμόδιους να ξοδεύουν τα χρήματα των φορολογουμένων για να κάνουν προσωπικά ταξίδια,  ακόμα και αν πρόκειται για πολιτικούς, περιφερειακούς, αυτοδιοικητικούς, πόσο μάλλον αν πρόκειται για απλούς  υπαλλήλους.
Διότι οι άλλες χώρες έχουν προνοήσει ότι στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις πρέπει να πηγαίνουν ΜΟΝΟ αυτοί που ξέρουν και μπορούν να εκπροσωπήσουν και να προωθήσουν  τα επιχειρηματικά συμφέροντα των χωρών τους.
Όλοι οι άλλοι κάθονται στις καρέκλες τους και δουλεύουν σκληρά για να αναδείξουν τους προορισμούς τους μέσα από ποιοτικές υποδομές και υπηρεσίες, δημιουργώντας έτσι ελκυστικές αγορές που προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών.
Παρόλα αυτά, εσείς κύριοι αξιωματούχοι της καταχρεωμένης Ελλάδος συνεχίζετε το χαβά σας ….
Δε βάζετε μυαλό ούτε τούτη την ύστατη ώρα που οικονομικά βουλιάξαμε, ενώ εσείς συνεχίζετε να μην παράγετε έργο στον τομέα ευθύνης σας και να σπαταλάτε τα χρήματα που προέρχονται από τη σκληρή φορολογία του λαού και από τις περικοπές των μισθωτών και των συνταξιούχων για τα προσωπικά σας ταξίδια.
Έλεος πια, σεβαστείτε επιτέλους το λαό που σας εξέλεξε”.
 Κων/νος Μπρεντάνος
Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.
Μας έκανε εντύπωση και εμάς ο τόνος του προέδρου της ΣΕΕΔΔΕ, ενός τουριστικού παράγοντα και επιχειρηματία συνήθως χαμηλών τόνων και ήπιων εκφράσεων. Πρέπει να είναι πραγματικά πολύ ενοχλημένος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου