Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Οι… αυξομειώσεις του ΦΠΑ έφεραν λίγη ένταση

Δεν τελειώσαμε, φυσικά, με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Απλώς ήταν τόσα πολλά τα εισερχόμενα που πρέπει να ανατρέχουμε στις σημειώσεις μας και να τσεκάρουμε και διάφορα. Η πιο «κακή» στιγμή του Π. Γερουλάνου, πάντως… 

...κατά γενική ομολογία των συνεργατών και συνομιλητών μας και η οποία μας παραξένεψε και εμάς, ήταν μία ανεξήγητη επιμονή του στο θέμα του ΦΠΑ.
Απαντώντας στην Ο. Κεφαλογιάννη που του είπε ότι η κυβέρνηση μείωσε τον ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής αφού προηγουμένως τον είχε αυξήσει, αύξηση που απορρόφησαν οι τουριστικές επιχειρήσεις, έδειξε ουσιαστικά σαν να αμφισβητεί αυτό το γεγονός αναρωτώμενος δις ίσως και τρις «εμείς αυξήσαμε τον ΦΠΑ; Πότε αυξήσαμε εμείς τον ΦΠΑ;».
Ήταν μία τοποθέτηση (;) που, από ό,τι μάθαμε, συζητήθηκε και από κυβερνητικούς βουλευτές στο εντευκτήριο και στο καφενείο της Βουλής.
Προφανώς, θεωρεί τόσο σημαντικό επίτευγμα τη μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία – και μεταξύ μας, ορθώς, ως προς την προσωπική του συμβολή στην απόφαση – που έχει μείνει εκεί και έχει λησμονήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τέτοια εποχή πέρυσι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου