Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορεί: Το Δημόσιο θα αποπληρώσει τις οφειλές του!


“Λες να συμβεί κανένα τέτοιο... “θαύμα”, μονολογούσε χθες τουριστικός παράγοντας μετά από συζήτηση για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν περί εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων  υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες, μέχρι τον...

...Μάρτιο του 2012.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, κατόπιν συμφωνίας με την τρόικα,  σε πρώτη φάση και εντός του Μαρτίου, θα καταβληθεί ποσό ύψους 5 δισ. ευρώ από το σύνολο των περίπου 6,5 με 7 δισ. ευρώ των οφειλών του κράτους, ενώ το υπόλοιπο ποσό της τάξης των 1,5 - 2,5 δισ. ευρώ, που θα απομείνει θα αποπληρωθεί τους επόμενους μήνες. 
Βέβαια, κατά την καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών, θα παρακρατείται τυχόν οφειλή για φόρους από κάθε επιχείρηση με στόχο και να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και να τονωθούν τα έσοδα.
Είναι γνωστό και το έχουμε επισημάνει και εμείς πολλές φορές ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή στις οποίες το ελληνικό δημόσιο οφείλει σημαντικά ποσά, από επιστροφές ΦΠΑ, επιδοτήσεις για επενδύσεις που έχουν ολοκληρωθεί και άλλα.
Γνωρίζουμε την περίπτωση ξενοδοχειακού ομίλου, για παράδειγμα, που του οφείλονται συνολικά πάνω από 12 εκατ. ευρώ από ενισχύσεις του Αναπτυξιακού νόμου για επενδύσεις που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό!
Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή. 
Ψάχνοντας λίγο το θέμα, βρήκαμε ότι οι οφειλές των διαφόρων νομικών προσώπων προς ιδιώτες ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ και από ό,τι επίσης μαθαίνουμε, φαίνεται οτι σε αυτά συνυπολογίζονται και τα υπόπολοιπα των οφειλών του ΕΟΤ που κατά μία εκτίμηση τοποθετούνται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ (κατά άλλη, είναι κοντά στα 42 εκατ. ευρώ).
Για τα οποία ετοιμάζουμε ανάρτηση για τις επόμενες μέρες.
Όλα αυτά, βεβαίως, υπό την μάλλον βασική προυπόθεση ότι η κατάσταση εντός αλλά και εκτός Ελλάδας θα εξελιχθεί σε γενικώς αποδεκτά επίπεδα ομαλότητας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου