Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Μπιλ Κλίντον καλεί... Αθήνα; Και μάλιστα, για big business;


Η πληροφορία είναι πολύ σοβαρή και από εξόχως αξιόπιστη πηγή, από την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό - σε όσους το έχουν παρακολουθήσει - ότι ο Μπιλ Κλίντον θα βρίσκεται το Σάββατο στη Λευκωσία για διάλεξη στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμο Κύπρου. Εμείς μαθαίνουμε...

...όμως, ότι ο Mr. Κλίντον, πέραν της Κύπρου, έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει να  βρεθεί και στην Αθήνα από την Κυριακή, αλλά και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, δηλαδή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Και πως η διάλεξη και διάφορες άλλες παρόμοιες “εκδηλώσεις” δεν είναι παρά το προκάλυμα μίας "ειδικής αποστολής", βαθύτατα επιχειρηματικής και προωθητικής των στρατηγικών οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ, εν όψει των δρομολογημένων εξελίξεων στην περιοχή αυτή, με επίκεντρο τη Συρία, καθώς και με ορίζοντα τις εκλογές στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο. 
Ο πρώην πρόεδρος ων ΗΠΑ και νυν σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών, συνοδεύεται από ομάδα επιφανών επιχειρηματιών αλλά και εκπροσώπων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και πρόκειται να κάνει σειρά επαφών και συζητήσεων σε επίπεδο επιχειρηματικών συναλλαγών.
“They are coming for business and they mean business”, μας σχολιάσαν ακριβώς όπως το μεταφέρουμε, οι πηγές μας.
Μας είπαν και άλλα πολλά για την πιθανή επίσκεψη στην Αθήνα - μέχρι και την τελευταία στιγμή, βρίσκονταν σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες σχετικά προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι απαραίτητς προυποθέσεις από την αμερικανική πλευρά - και για το ποιοι φιλέλληνες και όχι απαραίτητα ελληνοαμερικανοί βρίσκονται ή εκπροσωπούνται στην αποστολή αυτή, για το συνολικό ποσό - ιλιγγιώδες φυσικά - το οποίο είναι αποφασισμένο να επενδύσει το σχήμα που εκπροσωπεί ο Κλίντον, τους τομείς και το είδος των επενδύσεων στις οποίες στοχεύουν.
Πρόκειται για μεγάλο θέμα, με μεγάλες γεωστρατηγικές και πολιτικο-οικονομικές προεκτάσεις.
Κρατήστε τα όλα αυτά και θα μας θυμηθείτε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου