Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Χρέη Λιβύης: Στην Ελλάδα ειδική Επιτροπή για ελέγχους και αποπληρωμές


Εξελίξεις και μάλιστα σοβαρές και ελπίζουμε και θετικές θα έχουμε τις επόμενες μέρες στο φλέγον ζήτημα των χρεών που υπάρχουν από τη κυβέρνηση της Λιβύης σε ξενοδοχεία και ιατρικά κέντρα της χώρας, από τη νοσηλεία και φιλοξενία των Λίβυων τραυματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας...

...μετά τις αγωνιώδεις προσπάθειες και συνεννοήσεις των ξενοδοχειακών ενώσεων με στελέχη του Λιβυκού κράτους αλλά και την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, με τηλεφωνική συνομιλία του Δ. Αβραμόπουλου με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Ashour Bin Khayal, 10μελής Επιτροπή στελεχών της λιβυκής κυβέρνησης αναμένεται στην Ελλάδα και τις περιοχές όπου υπάρχουν τα προβλήματα, αρχής γενομένης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αποστολή της Επιτροπής είναι, αφού εξετάσει τα δεδομένα και πραγματοποιήσει και κάποιους ελέγχους να αποπληρώσει άμεσα το 50% της οφειλής -  δυστυχώς, του συνόλου της οφειλής, όχι του υπόλοιπου - αλλά και να εγκρίνει και την ολική εξόφληση σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή θα ασχοληθεί και με τις διαδικασίες και τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση αυτή οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι της Λιβυκής κυβέρνησης στην Ελλάδα, καθώς έχουν προκύψει διάφορα... “θέματα”, ας το θέσουμε έτσι.
Υπενθυμίζουμε ότι συνολικά, οι οφειλές προς τα ξενοδοχεία των περιοχών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα για τα ιατρικά κέντρα και τις κλινικές, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ!
Παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου