Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

"Αραίωσαν" αισθητά οι Ισραηλινοί ή είναι η εντύπωσίς μας;

Παρεμπιπτόντως, τώρα που διαβάζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ετοιμάζεται για επίσκεψη στο Ισραήλ, να μεταφέρουμε γενικώς στην ομήγυρη το συγκλίνον ερώτημα αρκετών ξενοδόχων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας: «Τι γίνεται με τους Ισραηλινούς;… 

…Εξαφανίστηκαν, κάπως, ή είναι η ιδέα μας;».
Ψάχνοντας λίγο το θέμα, μαθαίνουμε ότι, όντως, από αρκετές περιοχές που είχαν βιώσει μία αρκετά καλή αύξηση της τουριστικής κίνησης από το Ισραήλ, διαπιστώνεται εμφανής, εμφανέστατη μείωση των αφίξεων Ισραηλινών, το τελευταίο διάστημα.
Ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τους την τελευταία διετία είναι πλέον απολύτως αισθητή η ανάσχεση της δυναμικής που υπήρχε (τοπικοί τουριστικοί επιχειρηματίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για δραματική μείωση...) ενώ σε άλλες περιοχές, επίσης δημοφιλείς, όπως π.χ. η Ρόδος, ο Ιούνιος έκλεισε με μεγάλη μείωση.
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Το ερευνούμε λίγο παραπάνω καθώς έχει σημασία η συμπεριφορά των Ισραηλινών επισκεπτών. Από πολλές απόψεις και πλευρές, όχι μόνον τουριστικές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου