Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μεσιτείαι, αγοραπωλησίαι και λοιπαι υπηρεσίαι: Άλλο το "φούμαρο" και άλλο το "κούμαρο"...

Παρεμπιπτόντως, ξανά, έχουν ξεχειλίσει πλέον τα email στελεχών και ιδιοκτητών ξενοδοχείων από ενημερώσεις, ειδοποιήσεις και γνωστοποιήσεις – «εμπιστευτικού» χαρακτήρα δε που στέλνονται από ποικίλες εταιρικές «μορφές» και… υπάρξεις που αυτοσυστήνονται…


…ως real estate experts και αυτοαναγορεύονται «εκπρόσωποι» ξένων επενδυτικών κεφαλαίων και funds ή «συνομιλητές» ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων – κατά προτίμηση εφοπλιστικών ή χρηματοπιστωτικών - και φυσικά αναζητούν ξενοδοχεία προς αγορά ή άλλη «συμφέρουσα συναλλαγή» για λογαριασμό των «πελατών» τους.
Αν τους ψάξει λίγο κανείς τους περισσότερους από αυτούς, δεν τους ξέρουν ούτε στη γειτονιά που έχουν τα γραφεία τους.
Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, εμφανίζονται εταιρείες που ειδικεύονται σε ένα ευρέως και εντυπωσιακώς συνδυαζόμενο τουριστικο-ταξιδιωτικο-realestateικό-εισιτηριακό αντικείμενο, συνήθως δε με πρόσθετες προσθήκες ολίγο από ακτοπλοΐα, ναυλομεσιτικά και μεταφορές.
Pas mal...
Το φαινόμενο των "οχλήσεων" αυτών, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και οι μέθοδοι που ακολουθούν οι συγκεκριμένοι «ειδικοί» γνωρίζει πεδίον δόξης λαμπρόν. Μας έχουν ενημερώσει, για παράδειγμα, ότι φθάνει μία επιστολή σε ξενοδοχείο, που ενημερώνει γενικώς και αορίστως τον ιδιοκτήτη, πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο, ότι το τάδε στέλεχος της εταιρείας θα βρίσκεται σε μία περιοχή μία συγκεκριμένη μέρα και ώρα και θα «δέχεται» επισκέψεις προς ενημέρωση και συζήτηση.
Υπό άκρα εχεμύθεια, βεβαίως.
Ελεύθερη οικονομία έχουμε, φυσικά και καθένας κάνει και λέει ό,τι θέλει. Και πιστεύουμε ότι «μεγάλα παιδιά» είναι και οι αποδέκτες τέτοιων προσκλήσεων, ξέρουν τι κάνουν. μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά του "φούμαρου" από το "κούμαρο" και του λαμόγιου από κάποιον που προσπαθεί να κάνει μία δουλειά, ανεξαρτήτως των όρων που θέτει.
Απλώς ρίχνουμε το θέμα στη συζήτηση για να ξέρουμε τι γίνεται αυτήν την εποχή που ανθοφορούν παλαιά αλλά και νέα "μπουμπούκια" …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου