Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ισπανία: Νέο πλήγμα από την αύξηση του τέλους αναχώρησης!

Δεύτερο απανωτό πλήγμα για τον τουρισμό της Ισπανίας, μετά την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά μάλλον πολύ πιο σοβαρό. Από 2 Ιουλίου, με απόφαση που πέρασε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση, τέλη Ιουνίου, επιβάλλεται αύξηση στο “τέλος αναχώρησης” για όλους του επιβάτες από όλα τα αεροδρόμια της χώρας! Και φυσικά...

...έχει γίνει χαμός στον τουριστικό κόσμο της χώρας αλλά και στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες low cost, οι οποίες και πλήττονται περισσότερο. 
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, η αύξηση επιβάρυνσης των επιβατών, κατά μέσο όρο, φθάνει το 18,9% αλλά στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας όπως στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη, η αύξηση του τέλους είναι, σε πολλές περιπτώσεις, σχεδόν διπλάσια!
Για παράδειγμα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, το τέλος αυξάνει από 6,95 ευρώ έως και 14,4 ευρώ και στη Βαρκελώνη από 6,12 ευρώ έως και 13,4 ευρώ.
Η αύξηση ισχύει και για όσους έχουν κάνει κρατήσεις και πριν τις 2 Ιουλίου και μάλιστα η Rynair και άλλες εταιρείες ειδοποιούν τους πελάτες τους με email ότι ή θα πληρώσουν το πρόσθετο κόστος ή θα πρέπει να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους!
Άλλες εταιρείες, όπως η Iberia και η BA αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να χρεώσουν τους επιβάτες για κρατήσεις που έγιναν μέχρι 2 Ιουλίου.
Η αναστάτωση είναι μεγάλη στην Ισπανία και ήδη, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.
Κατά την άποψή μας, από τις δύο αυτές κινήσεις της Ισπανικής κυβέρνησης, προκύπτει και μία διάσταση πολιτικής και στρατηγικής, τόσο για τους τουριστικούς μας φορείς, όσο και για το υπουργείο Τουρισμού.
Μάλλον θα χρειαστεί μία αναπροσαρμογή επιχειρημάτων επί ορισμένων θεμάτων, για να το πούμε έτσι...
Αναλυτικά ο πίνακας με τις χρεώσεις των ισπανικών αεροδρομίων, όπως προκύπτει από το site της Ryanair, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου