Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Καιρούς γνώθι...

Η υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης Ξενοδόχων-ξενοδοχοϋπαλλήλων, νωρίτερα σήμερα το πρωί, με συνολική μείωση στις αποδοχές 15% είναι η κατάληξη, αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Ελάχιστοι, όμως γνωρίζουν τι προηγήθηκε και τι διαδραματίστηκε όλους αυτούς τους μήνες…

…πριν φθάσουν τα πράγματα εκεί που έφθασαν. Και αυτά βέβαια, ανήκουν πια στην «ιστορία» και παραμένουν μεταξύ εκείνων που έγιναν κοινωνοί και μάρτυρές τους.
Οι οποίοι παραμένουν και οι μοναδικοί «δικαιούχοι» και «διαχειριστές» τους.
Αν μπορούσαμε όλοι να γνωρίζαμε τα παρασκήνια και μέρος, έστω, των συζητήσεων, θέσεων και γενικά όσων διαμείβονται σε τέτοιες διαδικασίες, από όλες τις πλευρές, τότε είναι βέβαιο ότι πραγματικά θα υπήρχε μία εντελώς διαφορετική εικόνα για πρόσωπα και για πράγματα, εν προκειμένω του ευρύτερου τουριστικού γίγνεσθαι.
Και πολλές «εκπλήξεις». Και απομυθοποιήσεις. Και αποκαλύψεις, υπό την έννοια της συνειδητοποίησης.
Συνθέτουν, όλα τούτα, αυτό που στη συγγραφική γλώσσα αποκαλούν «prime plot stuff», εξαιρετικό υλικό για συγγραφή και διηγήσεις…
Επί της ουσίας, η συμφωνία αυτή ανοίγει έναν νέο δρόμο στις εργασιακές σχέσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, μέσα σε ένα γενικότερα δύσβατο, κακοτράχαλο και ζοφερό εθνικό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Από την πλευρά μας, με όση αξία μπορεί να έχει αυτό, ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ευελπιστούν ότι αυτό το πλαίσιο – για όσους το ακολουθήσουν και το τηρήσουν - θα συμβάλει να βγει η ελληνική ξενοδοχία από αυτήν την στενωπό με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και σε επίπεδο επιχειρήσεων και σε επίπεδο εργαζομένων και απασχόλησης.
Για το τυπικόν του πράγματος, η ανακοίνωση της ΠΟΞ, εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου