Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΤ: "Άκρως απαραίτητη και νευραλγική" η αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών


Καθησυχάζει και διαβεβαιώνει, ως προς τις εξελίξεις σχετικά με την ενσωμάτωση του εκπαιδευτικού έργου του ΟΤΕΚ στις υπηρεσίες του, το υπουργείο Τουρισμού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δέσμευση του Υπουργείου...

...αποτελεί η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και μαθητείας καθώς και η προστασία της περιουσίας του Οργανισμού. 
Όπως τονίζεται, κεντρικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας παραμένει η αναβάθμιση του υφιστάμενου επιπέδου σπουδών όπως και η εξασφάλιση της μέγιστης αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας των διοικητικών υπηρεσιών του Οργανισμού, ενώ επιπρόσθετα επισημαίνεται ότι αξιολογείται ως νευραλγική, άκρως απαραίτητη και καθοριστική για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των τουριστικών επαγγελμάτων στη χώρα μας. 
"Τα όποια βήματα γίνουν στο προσεχές διάστημα, θα έχουν προγραμματιστεί με μόνο γνώμονα τη μακρόχρονη, βιώσιμη, σύγχρονη λειτουργία της τουριστικής εκπαίδευσης και μαζί, την εξασφάλιση μιας καλύτερης προοπτικής ανάπτυξης για τον Τουρισμό" καταλήγει.
Μάλιστα. Οψόμεθα...

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητό lobby, μήπως είναι τώρα η κατάλληλη ευκαιρία να αναπτυχθεί και να τοποθετηθεί από την βάση εκπαίδευσης δηλ. Δημοτικό, δευτεροβάθμια κλπ. το θέμα τουρισμού με τον ορισμό "Τουριστική Οικονομία"; Γιατί πάλι βλέπετε το θέμα μυωπικά; Η τουριστική βιομηχανία προϋποθέτει ικανά στελέχη σε όλα τα επίπεδα, με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες, με μία νοοτροπία "να αγαπάς αυτό που προσφέρεις σαν υπηρεσία" και να μην το κάνεις ερασιτεχνικά. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να ξεκινήσουμε από τα πρώτα χρόνια εκπαιδευτικής κατάρτισης για να περάσει στον καθένα που θα θέλει να απασχοληθεί στον τουρισμό σωστά το "τί εστί τουρισμός", για να μην συνεχίσουμε δυστυχώς να αναρωτιόμαστε γιατί τελικά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσει η αξιότιμη κ. Κεφαλογιάννη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και να προσθέσει και τον Τουρισμό; Όλες οι υπόλοιπες λύσεις αγαπητοί συνάδελφοι είναι ερασιτεχνικές, και υποβιβάζουν εκπαιδευτικά το θέμα του Τουρισμού. Μήπως αξίζει τον κόπο στα πλαίσια μεταρρυθμίσεων να εξετάσετε την δυναμική που θα δώσει στην εγχώρια αγορά η δημιουργία του κλάδου αυτού; Σταματήστε πια να βλέπετε τα πράγματα μυωπικά και στενά. Δείτε πιό μπροστά και βάλτε άμεσα τις σωστές βάσεις στην Παιδεία, για να μην μας βλέπουν πια σαν τα γκαρσόνια της Ευρώπης!

    Με συναδελφική εκτίμηση από την Γερμανία
    Ανδρέας Στεφανής
    Διευθύνων Σύμβουλος
    Stefanis Marketing Consulting GmbH

    ΑπάντησηΔιαγραφή