Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση: Δεν έχει δώσει "οκ" ακόμα η Τρόικα


- Αύριο η καθοριστική συνάντηση με Γ. Στουρνάρα



Πολλοί περίμεναν, χθες στην προγραμματική ομιλία του πρωθυπουργού Σαμαρά κάποια πρώτη αναφορά στη μείωση ΦΠΑ στην εστίαση - και μάλιστα πολλά media μετέφεραν ως σχεδόν βέβαιη μία τέτοια αναφορά - αλλά τελικά δεν έγινε. Και ο λόγος είναι απλός, διότι σύμφωνα με πληροφορίες...

...η Τρόικα, δεν έχει ακόμα αποφανθεί οριστικά επί του ζητήματος της άμεσης μείωσης του ΦΠΑ που επιβάλλεται στον κλάδο της εστίασης, από το 23% στο 13%, την οποία περιμένει η αγορά και δη η τουριστική, ως μεγάλη “ανάσα”.
Για να είμαστε ειλικρινείς μαζί σας, δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό έχει τεθεί “επισήμως” το μέτρο αυτό προς έγκριση και με ποιά ακριβώς ισοδύναμα μέτρα.
Γνωρίζουμε, όμως, ότι τα στελέχη της είναι, ήδη, ενήμερα ως προς την πολύ συγκεκριμένη εξαγγελία και δέσμευση, αλλά οι αρχικές τους αντιδράσεις δεν ήταν και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κρίσιμη και καθοριστική συνάντηση για αυτό και για ορισμένα άλλα ζητήματα του υπουργού Οικονομίας Γ. Στουρνάρα με τους Τροϊκανούς, θα πραγματοποιηθεί αύριο. Εκεί θα συζητηθούν αναλυτικά τα επιχειρήματα αλλά και τα νούμερα της ελληνικής πλευράς, που αποδεικνύουν ότι η επιβολή της αύξησης οδήγησε αποτελέσματα αντίθετα του στόχου της... 
Σε επόμενα στάδια, θα επιδιωχθεί η σταδιακή μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου από το 13% στο 9% και της μείωσης στο 5%, του συνόλου του τουριστικού πακέτου.
Το τελευταίο είναι μία από τις κορυφαίες και σημαντικότερες εξαγγελίες της Ν.Δ. για τον τομέα Τουρισμού.
Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, πάντως, έχουν συμφωνήσει στη μείωση του ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου